Porsche će krajem ovoga mjeseca pokušati srušiti 35 godina star rekord kojega je u njihovom automobilu postavio Stefan Bellof, a za to će koristiti modificirani 919 Hybrid EVO koji je ranije srušio F1 rekord na stazi Spa Francorchamps.

Njemački proizvođač automobila pokazao je za što je sposoban njihov 919 Hybrid kada ga ne ograničavaju pravila WEC serije i srušio Hamiltonov pole position rekord na Spa iz 2017.

Porsche se sada okrenuo rušenju još jednoga rekorda, onog legendarnog na stazi Nurburgring kojega od 1983. drži nevjerojatno talentirani i prerano preminuli Stefan Bellof koji je u kvalifikacijama za 1000 km Nurburgringa odvozio zapanjujućih 6:11.13 u Porscheu 956.

Timo Bernard već je vozio 919 Hybrid EVO na stazi Nurburgring u sklopu demonstracije na kojoj je vozio pokraj staroga 956 C, a dvostruki pobjednik 24h Le Mansa tada se privikavao na nevjerojatne brzine koje 919 postiže na ovoj izuzetno uskoj i zahtjevnoj stazi.

Porsche i Bernard skupljali su informacije o postavkama automobila kako bi spremni dočekali pokušaj rušenja rekorda starog 35 godina.

Stefan Bellof poginuo je na 1000 km Spa 1985. nakon sudara s Jackyjem Icxom u Eau Rougeu.

Porsche 919 Hybrid Evo Eau Rouge Photo MAXF1net Porsche

Učitaj još iz wec

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

[VIDEO] Porsche 919 EVO srušio Bellofov rekord na Nurburgringu

Porsche je ostvario svoje najave i srušio 35 godina star rekord Stefana Bellofa koji je u …