Vodstvo staze Algarve u Portugalu potvrdilo je da se trenutno nalaze u pregovorima s Formulom 1 oko mogućnosti održavanja ovogodišnje F1 utrke nakon što su nedavno otkazane još tri utrke zbog COVID-19 pandemije.

Formula 1 i FIA potvrdili su prvih osam utrka ovogodišnjega kalendara, uključujući dvostruke utrke u Austriji i Velikoj Britaniji, a s obzirom na cilj od 15 do 18 utrka u igri su i neke staze koje nisu trebale biti domaćin F1 utrka ove sezone, uključujući talijansku Imolu i Mugello.

Jedna od tih staza je i portugalski Algarve koji je dosad bio domaćin samo F1 testova, a koji je sada u pregovorima s Formulom 1 oko prve službene utrke.

“U kontaktu smo s Formula One Managementom i u snažnim smo pregovorima,” stoji u priopćenju staze Algarve.

“Kao što je Ross Brawn rekao, to je jedna od mogućnosti. Zasad ništa nije potvrđeno, ali znamo da je puno volje od strane momčadi da Portugal bude dio kalendara i naporno radimo sve što možemo da imamo F1 na našoj trkaćoj stazi.”

“Mi smo mogućnost koju svi žele, od lokacije, staze, velikih smještajnih kapaciteta koji omogućavaju veću sigurnosnu udaljenost, klime, hotela i smanjenoga utjecaja COVID-19 u ovoj zemlji. Odluka će biti donešena u srpnju.”

F1 utrke u Portugalu mogle bi se održati 27. rujna i 4. listopada ukoliko bude potrebe za dvije utrke, a u tom slučaju jedna bi se zvala VN Portugala, a druga VN Algarvea.

Bolidi Formule 1 na ovoj stazi bili su krajem 2008. i početkom 2009., a posljednja VN Portugala održala se 1996. na stazi Estoril.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappenovi potezi su ‘preko granice’ – Hamilton

Lewis Hamilton kaže da se u trkaćoj karijeri još nije susreo s vozačem poput Maxa Verstapp…