McLaren i Mercedes potvrdili su sklapanje novoga ugovora oko isporuke motora od 2021. koji će trajati četiri godine što znači da će Renaultove motore koristiti još samo iduće sezone.

Nakon raskida suradnje s Mercedesom na kraju 2014. kako bi prešli na Hondu i ponovno postali tvornička momčad, McLaren se nakon tri godine razočaranja okrenuo Renaultu koji im je pomogao da se probiju na šesto mjesto u poretku konstruktora 2018.

Iako su s Renaultom ove godine nastavili rasti, pouzdanost nije bila na razini što je uzrokovalo gubitke bodova i kazne za uvođenje novih elemenata pogonskih jedinica.

Šef McLarenove F1 momčadi Andreas Seidl okrenuo se pregovorima s Mercedesom oko isporuke motora za 2021. i dogovor je postignut uoči VN Rusije u Sochiju.

“Ovaj je dogovor važan korak u našem dugoročnom planu povratka uspjesima u F1,” rekao je McLarenov CEO Zak Brown.

“Mercedes je mjerilo, i kao momčad i kao pogonska jedinica, pa je prirodno da smo pokušali osigurati odnos s njima za iduću fazu našega putovanja.”

“Ova objava odražava samopozdanje naših suvlasnika i važna je poruka investitorima, zaposlenicima, partnerima i navijačima da smo predani povratku McLarena na vrh poretka.”

Hakkinen leads Schumacher Austrian GP F1 1998 Photo McLaren

Renault će od 2021. biti jedini proizvođač motora sa samo dva bolida, ali to ne vide kao negativnu stvar.

“Otkako je naše partnerstvo počelo, McLaren je skočio s devetoga na četvrto mjesto u poretku konstruktora,” rekao je.

“Zato to možemo smatrati vrlo uspješnim odnosnom.”

“Ali gledajući iza okvira trenutnoga ugovora koji ističe na kraju 2020., Renault i McLaren imaju drukčije ambicije za budućnost.”

Renault je navodno bio zainteresiran dijeliti tehnologiju i znanje s McLarenom u novoj eri Formule 1 koja počinje 2021. u kojoj bi takvo što bilo moguće, ali McLaren nije bio zainteresiran.

McLaren-MP4-13-Mercedes-Benz-FO110G-V10
Mercedes-Benz FO110G-V10 u McLarenu MP4-13 bio je najsnažniji motor u F1 1998. i pomogao je Hakkinenu da dođe do naslova prvaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Organizatori VN Nizozemske otkazali F1 utrku 2020.

Povratnička VN Nizozemske na stazi Zandvoort službeno je otkazana nakon što je inicijalno …