MAXF1 Liga zamišljena je prije svega kao oblik druženja i natjecanja s F1 entuzijastima koji imaju iste interese kao i vi, a to su najbrži bolidi na svijetu. Svi smo mi zamišljali kako bi bilo voziti F1 bolid, a zahvaljujući današnjim simulacijama i njihovoj dostupnosti možete osjetiti barem dio toga.

Prvo i najvažnije pravilo je pravilo sportskoga ponašanja – svoje kolege vozače morate poštovati, a uvrede, vrijeđanja, diskriminacije i netolerantnost nisu dopušteni, bez obzira je li riječ o komunikaciji u chatu rfactora ili forumu.

PRAVILA NATJECANJA

MAXF1 Liga sastoji se od 21 utrku, baš kao i pravo prvenstvo Formule 1 2018., a kvalifikacije i utrka vozit će se nedjeljom navečer u 20:30 osim u slučajevima kad je u to vrijeme i prava F1 utrka – u tom slučaju na vrijeme ćete biti obaviješteni o terminu utrke.

Trajanje utrke: 50% krugova stvarne duljine utrke zaokruženo na veći cijeli broj
Dopuštene vozačke pomoći: Auto clutch

BROJ NATJECATELJA F1 LIGE I BROJ ČLANOVA LIGE

Kako ćemo zasad voziti F1 mod iz 2013., postoji 22 slobodna mjesta u 11 momčadi. Ali članova lige može biti puno više jer će se voziti i druga prvenstva s drugim vozilima ili još jedno F1 prvenstvo, ovisno o broju natjecatelja i afinitetima. Također, neki vozači će htjeti prije svega pristup serveru i opuštenijoj vožnji na treninzima i mini utrkama, a neće se imati vremena ili želje za pripremom i sudjelovanjem u natjecanju Lige tako da su i oni dobrodošli, a uvijek se mogu odlučiti pridružiti nekom od natjecanja.

FORMAT NATJECANJA

Svi bolidi imaju iste performanse u online modu.

Kvalifikacije počinju u 21:00 s Q1, a ovisno o broju prijavljenih vozit će se još i Q2 ili i Q2 i Q3. Trajanje svakoga od kvalifikacijskih segmenata je 10 minuta.

Utrka počinje u 21:30 vozi se 50% krugova prave F1 utrke.

Sustav bodovanja je kao u F1 2018. – bodove osvaja prvih deset vozača prema službenoj klasifikaciji (25-18-15-12-10-8-6-4-2-1), a da bi vozač dobio pune bodove mora završiti 90% krugova pobjednika.

Prvak postaje vozač s najviše bodova, a konstruktorski naslov osvaja momčad čiji su vozači osvojili najviše bodova. U slučaju istoga broja bodova odlučuje broj prvih mjesta u utrci, a ako je on isti onda broj drugih mjesta itd.

ALTERNATIVNA PRVENSTVA

Ukoliko bude interesa, postoji mogućnost održavanja i alternativnih prvenstava uz F1 prvenstvo budući da na serveru možemo imati bilo koji mod na rFactor2 i Assetto Corsa simulacijama.

NEPRVENSTVENE UTRKE

Kako server imamo na raspolaganju 0-24, bilo bi ga šteta ne iskoristiti pa ćemo, osim prvenstvenih utrka, vikendima održavati i druge utrke s posebnim F1 bolidima ili automobilima. Također, svakodnevno će se moći voziti utrke kad se skupi dovoljno vozača koji su za utrku (dotad će se voziti slobodni trening).

FAIR PLAY, INCIDENTI I KAZNE

Kao što smo već rekli, fair play i sportsko ponašanje jako nam je važno, a nesportski potezi će, ovisno o težini prekršaja i posljedicama za druge vozače, biti odgovarajuće kažnjeni.

Općenito, ako dva vozača budu imali incident i nijedan ga ne prijavi, kazne neće biti. Ako netko prijavi incident na forumu, suci će o njemu raspraviti i donijeti kaznu za koju misle da je pravedna.

NAGRADE

Postojat će nagrade za pobjednika svake utrke, ali i glavna nagrada za osvajača prvenstva. Detalje ćete saznati kad budemo imali više informacija o broju prijavljenih.

PITANJA I POMOĆ

Sva pitanja vezana uz MAXF1 Ligu možete postaviti na mail maxf1@maxf1.net, ali i postaviti pitanje na forumu gdje je otvoren podforum MAXF1 Lige.

Učitaj još iz simracing

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

F1 2018. – Pogledajte kako izgleda onboard krug u Monaku

F1 2018. izlazi krajem kolovoza - pogledajte kako izgleda jedan onboard krug na VN Monaka …