Prednje krilo koje je okrenulo Force Indijinu sezonu

Force India je nakon sjajnog petog mjesta i forme na kraju prošle sezone imala razočaravajući start nove sezone jer aerodinamika na njihovom VJM09 nije funkcionirala kako treba, a na nekim utrkama nisu imali ni sreće.

Prednje krilo najutjecajniji je element u aerodinamičkom paketu F1 bolida jer svojim oblikom utječe na sve ostale površine, uključujući i podnicu i stražnje krilo.

TEHNIKA: Aerodinamika u Formuli 1

Novi VJM09 konceptualno se naslanja na svog prethodnika te i dalje ima vrlo velik nagib podnice. Tu aerodinamičku filozofiju u Force Indiju je donio bivši Red Bullov aerodinamičar Guru Johl koji je 2015. postao glavni inženjer za aerodinamiku u Force Indiji.

Međuosovinski razmak produljen je za jedan milimetar. Bez obzira na to, VJM09 je najkraći bolid u F1 2016. i ima najkraći međuosovinski razmak.

Novo prednje krilo slijedi trend koji je 2015. postavio Mercedes, a riječ je o bočnim završecima krila koji se sve više koriste za stvaranje snažnih vrtloga koji zračnu struju usmjeravaju oko prednjih kotača.

Naravno da se to radilo i dosad, ali Mercedesov trend uključuje ‘žrtvovanje’ još veće širine prednjeg krila kako bi se stvorio ‘tunel’ sastavljen od nekoliko elemenata (koji povećavaju otpor, ali i energiju stvorenih vrtloga), a modificiran je i dizajn kaskadnih elemenata.

Force India VJM09 Mercedes old front wing screenshot youtube G.Piola video
Staro prednje krilo sa i bez kaskadnog elementa (screenshot: youtube)

Zahvaljujući video  animaciji Giorgia Piole, možemo vidjeti kako staro i novo krilo izgledaju sa i bez kaskada (koje nam inače skrivaju pogled na rubne dijelove prednjega krila).

Force India VJM09 Mercedes new front wing screenshot youtube G.Piola video
Novo prednje krilo sa i bez kaskadnih elemenata (screenshot: youtube)

Primjetite vrtložni kanal koji se širi prema gornjim elementima, kao i jednu vertikalnu ‘ogradu’ manje ispod elemenata prednjeg krila. Vrtložni kanal sastoji se, kao i glavna površina krila, od pet elemenata, ali su treći i peti element dodatno podijeljeni pa možemo govoriti i o sedam elemenata.

Kaskadni element i dalje ima tri horizontalna elementa (što je veći napadni kut potreban je i veći broj elemenata kako se zračna struja ne bi odvojila) i doživio je tek manje promjene – dobio je mali vertikalni usmjerivač koji zračnu struju usmjerava oko prednje gume, a tu je i infracrveni termometar koji prati temperaturu prednjih guma.

Također, treći element (ako brojimo odozdo) je na mjestu formiranja kanala podijeljen na dva dijela, a iznad njega možete primjetiti i mali vertikalni element pričvršćen na rubnu ploču krila (eng. endplate).

Na donjoj slici možete vidjeti Mercedesovo prednje krilo i način na koji je utjecalo na dizajn svih ostalih prednjih krila u Formuli 1.

mercedes-w06-hybrid-front-wing.japan-gp-suzuka-f1-2015
Slijeva nadesno: crni kanal čiji se promjer širi generira snažne vrtložne struje i usmjerava zračnu struju oko prednjih kotača. Kaskada i vertikalni usmjerivač (također crne boje) također šalju zračnu struju u istom smjeru. Na vrhu kaskade (lijevi rub) nalazi se i infracrveni termometar koji očitava temperaturu prednjih guma. Bočna ploča (endplate) otvorena je i zakrivljena prema van kako bi pratila širenje vrtloga i usmjerila ga s vanjske strane prednje gume
Učitaj još iz Tehnika - vijesti

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedesova poboljšanja o kojima ovisi borba za naslov prvaka

Mercedes je na desetu utrku prvenstva na Silverstoneu donio dugo najavljivani paket aerodi…