Trećeplasirana momčad prvenstva McLaren nastavlja s donošenjem novih dijelova pa su na Red Bull Ring donijeli novu specifkaciju prednjega krila i pripadajuće promjene na prednjem ovjesu kako bi dodatno popravili performanse u sporim zavojima.

McLaren je od VN Miamija stalna prijetnja u borbi za pobjednička postolja i pobjede, a u Španjolskoj ih je Verstappen proglasio najbržima iako je opet uspio pobijediti zahvaljujući savršenoj izvedbi od prvoga do posljednjeg metra utrke.

Ali momčad iz Wokinga nastavlja žestoko pritiskati kako bi uhvatili Red Bull i posljednja evolucija ionako jako dobroga paketa stigla je u Austriju gdje su Norris i Piastri isprobali novo prednje krilo.

Nova geometrija prednjega krila poboljšava kontrolu zračne struje u kombinaciji s ažuriranom geometrijom pokrova elemenata prednjega ovjesa što bi trebalo donijeti više vertikalnoga pritiska (downforcea) u različitim uvjetima, a šef momčadi Andrea Stella pojasnio je da je cilj bio poboljšati performanse u sporim zavojima.

Spori zavoji prošle su godine bili velika slabost McLarena, ali ove godine, posebno od VN Miamija gdje je stigao veliki paket poboljšanja, sve su bolji i u tom segmentu i novo prednje krilo dodatan je korak u pravom smjeru.

Velika promjena je na bočnom dijelu prednjega krila gdje se ističu agresivno zakrivljeni završeci drugoga, trećeg i četvrtog elementa (narančasto na donjoj slici) koji su djelomično odvojeni od strukture bočne ploče.

To bi trebalo donijeti snažnije vrtložne strukture koje pomažu usmjeriti zrak oko prednjih kotača i smanjiti gubitke koji nastaju prilikom udara zračne struje u prednje krilo.

Također, McLaren je promijenio i oblik bočnih ploča čiji je vodeći rub sada obliji, a cijela ploča je više zakrivljena nego na staroj specifikaciji krila.

Oscar Piastri, McLaren MCL38, s novom specifikacijom prednjega krila (Photo: McLaren / edited by MAXF1net)

“Fokus je zadržati smjer razvoja koji smo uveli prednjim krilom koje smo uveli u Miamiju,” rekao je Stella.

“Vidjeli smo da taj koncept dobro funkcionira pa smo željeli i dalje nastaviti u ovom smjeru. A ovo je još jedan pokušaj poboljšanja, rekao bih, posebice ponašanja bolida pri malim brzinama.”

Oscar Piastri, McLaren MCL38, sa starom specifikacijom prednjega krila (Photo: McLaren)

“Posebno s ovom generacijom bolida i ovom generacijom pravila za prednja krila, geometrije su vrlo ograničene.”

“Vrlo je teško postići ono što želite pri maloj brzini, ono što želite na ravnim dijelovima ili ono što želite pri velikoj brzini.”

“Siguran sam da je ovo izazov s kojim se sve momčadi suočavaju, a to je i razlog zašto je također prilično teško donijeti razvoj na prednjem krilu.”

“Nadajmo se da je kompromis na kojem radimo sposoban pružiti neke prednosti pri malim brzinama, ali bez previše negativnoga utjecaja na velike brzine ili ravne dijelove.”

Gledaj Formulu 1 ekskluzivno na Sport Klubu uz EON TV i Telemach.

Load More Related Articles
Load More In Tehnika - vijesti
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Vozačko superprvenstvo – Najuspješniji vozači u povijesti Formule 1

Ljubitelji Formule 1 nikad se neće složiti tko je najveći vozač u povijesti, ali statistik…