Promjene na stazi u Melbourneu zbog znatno bržih bolida 2017.

Staza Albert Park doživjet će brojne sigurnosne promjene zbog znatno bržih bolida koji nas očekuju u 2017. koji će u zavojima biti brži od 20 do 50 km/h.

FIA je podatke o očekivanim brzinama u zavojima dostavila Australian Grand Prix Corporationu kako bi mogli izvršiti potrebne sigurnosne promjene u kritičnim zavojima.

Bolidi bi srednje brze i brze zavoje trebali prolaziti 20 do 50 km/h brže nego dosad unatoč povećanju težine za 20 kilograma, a zahvaljujući širim gumama i većim razinama aerodinamičkog pritiska točke kočenja bit će 20 do 30 metara bliže zavoju.

Promjene će obuhvatiti zavoje 1, 6 i 14, a organizatori će postaviti i izuzetno skupe Tecpro barijere u brzom zavoju 12.

“Proučili smo sve informacije koje smo dobili od FIA-e, a kako je naša staza privremenoga tipa morali smo proizvesti dodatne gumene barijere i kupiti 80 metara Tecpro barijera [vrijednih oko 70 000 eura],” rekao je Craig Moca za Motorsport.

“To je veliki korak za nas kao stazu stare škole, imati ovakve barijere umjesto guma.”

carlos-sainz-toro-rosso-renault-str10-russia-gp-sochi-chrash-barriers-fp3-f1-2015
Carlos Sainz u Tecpro barijerama nakon zastrašujućeg sudara na 3. treningu za VN Rusije 2015.

Tecpro barijere, u koje se Carlos Sainz zabio na 3. treningu na VN Rusije 2015., koristit će se na 80 metara dugom potezu na izlazu iz brzog 12. zavoja gdje bi novi bolidi trebali razvijati oko 240 km/h što bi značilo da bi u slučaju izlijetanja u barijere udarili brzinom od oko 120 km/h.

Na ostalim mjestama pojačat će se gumene barijere, a u zavojima 1 i 6 gumeni zidovi bit će dvostruko deblji.

Najveća promjena je u 14. zavoju gdje će cijela izletna zona na kraju zone snažnog kočenja biti udvostručena pa će umjesto tri reda guma biti šest.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton otkrio najvažniju stvar koju je naučio od Laude

Lewis Hamilton objasnio je koja je najvažnija stvar koju je naučio od trostrukoga svjetsko…