Renaultov savjetnik Alain Prost vjeruje da momčad iz Enstonea u drugom dijelu sezone može ciljati na pokoje pobjedničko postolje, ali otpisuje borbu s tri najjače momčadi.

Renaultu je ovo treća sezona otkako su krajem 2015. kupili Lotus i krenuli u dugotrajan proces restrukturiranja i ojačavanja svoje F1 momčadi, a cilj im je boriti se za naslov prvaka do 2020. ili 2021.

Prošle godine završili su šesti, a ove sezone žele se učvrstiti na vrhu sredine poretka gdje će im najveći konkurent biti McLaren kojem od ove godine isporučuju svoje pogonske jedinice.

“U teoriji, tri najbolje momčadi i dalje će imati veliku prednost, ali do sredine sezone imat ćemo nove dijelove i ne bih otpisao mogućnost da završimo na postolju,” rekao je Prost.

“I dalje dovodimo puno novih zaposlenika, a tvornica u Enstoneu sada je poboljšana. Ista stvar događa se i u Viryju [sjedište razvoja motora].”

“Još je rano reći kad će naši napori biti nagrađeni, pričekajmo kraj ove sezone pa ćemo vidjeti koliko ćemo napredovati.”

Bell – Moramo se dokazati Renaultu prije nego tražimo još resursa

Renault smatra da bi se najprije trebali ugledati na Force Indiju i s relativno skromnim resursima zauzeti četvrto mjesto iza vodeće trojke, a zatim sjesti i vidjeti što je sve potrebno kako bi se napalo vodeće momčadi.

“Našom momčadi upravlja se na vrlo razuman način,” rekao je Bell.

“Force India je to uspjela pa bismo trebali učiniti isto s približno istim resursima.”

“Dok to ne uspijemo [biti četvrta momčad] i Renaultu ne dokažemo da smo sposobni za to, neće nam dati puno više ljudi ili resursa.”

“Moramo se dokazati na svakom koraku toga puta.”

“Jednom kad to uspijemo, možemo započeti raspravu o tome što je potrebno kako bismo ušli u top3 i napali Mercedes, Ferrari i Red Bull jer su te momčadi u drugoj ligi kad je riječ o resursima.”

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

VN Francuske 2006. – Ferrari i Bridgestone porazili Renault i Michelin na njihovu terenu

Michael Schumacher ostvario je četvrtu pobjedu u sezoni i drugu uzastopnu na današnji dan …