U Karting Areni Zagreb kreće nova sezona najvećeg amaterskog natjecanja u kartingu.

U srijedu, 28. listopada 2020., u Karting Areni će se voziti prva utrka SWS Sprint Cupa, najvećeg amaterskog karting natjecanja na ovim prostorima koje je otvoreno svim entuzijastima starijima od 15 godina, a bodovat će se i za SWS – najveće globalno karting rangiranje.

Nova sezona SWS Sprint Cupa u Karting Areni Zagreb trajat će od listopada 2020. do svibnja 2021. godine, a vozit će se 8 utrka na različitim konfiguracijama staze koje uključuju i indoor-outdoor kombinacije. Karting Arena je za novu sezonu Sprint Cupa pripremila i novi, još uzbudljiviji pravilnik kao i još bogatiji nagradni fond za pobjednike utrka.

Vozači će na raspolaganju imati 19 identičnih Sodi RX8 kartova, a upravo je korištenje flote vodećeg proizvođača kartinga omogućilo uvrštavanje natjecanja i u najveće globalno karting rangiranje SWS (Sodi World Series). Tako će pobjednik Sprint Cupa u Karting Areni predstavljati Hrvatsku na SWS Finals utrci.

Broj mjesta na utrkama SWS Sprint Cupa je, zbog pandemije koronavirusa COVID-19, ograničen na 40. Cijena kotizacije za pojedinačnu utrku iznosi 199 kuna po vozaču, a kotizacija za čitavu sezonu iznosi 1399 kn.

Prijavu i kotizaciju za utrku je moguće izvršiti na recepciji Karting Arene Zagreb ili na linku https://www.karting-arena.com/proizvod/kotizacija-za-sws-sprint-cup-1/, gdje je moguće pronaći i više informacija o samom natjecanju.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

VN 70. obljetnice – Verstappen pobijedio Mercedese, Hamilton izjednačio Schumachera

Max Verstappen ostvario je prvu pobjedu ove sezone i prvu Red Bullovu na Silverstoneu nako…