Prve slike Ferrarija s ‘halo 2’ konceptom

New Halo 2 concept Ferrari SF16-H Austrian GP F1 2016 close view Foto auto motor und sport

Kao što smo već pisali, Ferrari je danas u Austriji testirao novu inačicu halo koncepta zaštite vozačeve glave izrađenu od titana, a testiranja su se odvijala u boksu.

Nakon što su na predsezonskim testiranjima u Barceloni prvi put isprobali halo koncept, Ferrari je u Austriji nastavio s testiranjima, a Sebastian Vettel sutra će na prvom treningu novu inačicu isprobati i na stazi.

Danas je FIA provjeravala koliko je vremena potrebno da se vozač izvuče iz kokpita, što se pokazalo prilično teškim zadatkom. Izvlačenje je trajalo više od deset minuta.

Iako je čovjek u bolidu nosio Vettelovu kacigu, zapravo nije riječ o četverostrukom svjetskom prvaku.

Nova inačica razvijena je u suradnji s FIA-om i testirana je nekoliko puta, a načinjena je od titana i zbog toga mnogo lakša i jednako čvrsta. Cijela struktura mnogo je uglađenija od stare i vozaču osigurava bolju vidljivost.

Britanski Autosport prenosi da bi se kasnije trebala pojaviti i treća inačica halo sustava (‘halo 3’) prije planiranog uvođenja u Formulu 1 2017.

Između VN Austrije i VN Velike Britanije (4. – 14.7.) održat će se još jedan sastanak Tehničke grupe s temom halo sustava, a nakon toga FIA bi trebala potvrditi obavezno korištenje sustava na svim bolidima 2017.

Red Bullovo rješenje, tzv. aerovizir, i dalje je u igri za 2018. jer je mnogima estetski bolje rješenje, bez obzira što je ispao iz utrke za 2017. jer nije prošao FIA-ine testove.

FOTOGALERIJA – ‘HALO 2’ SUSTAV ZAŠTITE VOZAČEVE GLAVE

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

1 Komentar na "Prve slike Ferrarija s ‘halo 2’ konceptom"

Sortiraj od:   najnovijeg | najstarijeg | s najviše glasova
FerrariHR
Pretplatnik

Zanimljivo..

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bull ‘nema plan B’ ako FIA ne zamrzne razvoj motora

Red Bull priznaje da trenutno nemaju alternativni plan ukoliko FIA ne zamrzne razvoj motor…