Tehnički direktor Racing Pointa Andy Green zadovoljan je brzinom koju su pokazali na predsezonskim testiranjima nakon velike promjene koncepta bolida, a kaže da su vozači entuzijastični nakon šest dana vožnje novoga RP20.

Racing Point novi je RP20 pokazao tek prvoga dana testiranja, a pozornost su privukli dizajnom vrlo sličnim prošlogodišnjem Mercedesu s kojim dijele mjenjač i stražnji ovjes, uz pogonsku jedinicu ovogodišnjeg modela.

Momčad je, osim aerodinamičkih elemenata, preuzela i koncept niskoga nagiba podnice s kojim je Mercedes bio usamljen do ove godine budući da je većina momčadi koristila veći nagib, pogotovo Red Bull, McLaren i Racing Point.

Ali Racing Point odustao je od razvoja Red Bullova koncepta s Mercedesovim mjenjačom i pogonskim jedinicama jer više nisu imali toliko potencijala i kažu da bi to učinili i ranije da su imali dovoljno sredstava.

Ferrarijev šef momčadi Mattia Binotto Racing Point je označio kao momčad koja bi ih mogla namučiti u prvim utrkama dok Ferrari ne razvije svoj bolid SF1000 kojega muči prevelik otpor zraka.

“Vidjet ćemo, pokušavamo izvući najviše što možemo iz paketa koji imamo,” rekao je Green za Autosport.

“Mislim da ćemo onda vidjeti gdje smo na prvih nekoliko utrka. Vrlo je obećavajuće, to je sigurno.”

“Lagao bih kad bih rekao da nismo sretni s tim gdje jesmo. Jako smo sretni s tim gdje smo sad.”

“Razina performansi bolida je očekivana u odnosu na podatke iz zračnoga tunela i simulatora. Vozači su vozili bolid i izuzetno su entuzijastični. Tako da su bili pripremljeni za ono što dolazi.”

“Nismo bili sigurni hoćemo li realizirati puni potencijal onoga što smo vidjeli u simulacijama.”

Perez, koji je u momčadi od 2014. dok se još zvala Force India, smatra da nijedne sezone nisu bili ovako spremni za početak sezone.

“Mislim da je ovo najbolji bolid koji sam imao u F1,” rekao je Perez.

“Ovo bi mogao biti najjači paket s kojim ću krenuti u sezonu.”

“Nadam se da će Melbourne to potvrditi, ali u ovom trenutku bolid radi dobro.”

“Postoje dobre stvari, dobri znakovi, ali imamo još toliko posla prije Melbournea. Nadam se da ćemo tamo stići što je moguće spremniji.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari je iza Mercedesa i Red Bulla, ali ‘blizu ostalih’

Ferrarijev Mattia Binotto smatra da je njegova momčad i dalje iza Mercedesa i Red Bulla, a…