Racing Point u Belgiji se pojavio s novim nosom koji predstavlja odmak od unikatnog nosa koji koriste od sredine F1 sezone 2015. dok su se još uvijek zvali Force India, a promijenili su i nekoliko detalja na prednjem kraju kako bi upotpunili novi aero paket.

RP19 u Njemačkoj je dobio novi sustav hlađenja s drukčije razmještenim radijatorima unutar motornog prostora i bočnih stranica i novo stražnje krilo, a paket su upotpunili promjenama na prednjem kraju koje su stigle u Belgiju.

Iznenađenje je odbacivanje unikatnog nosa koji je imao dva otvora za prolaz zraka s horizontalnim ojačanjima i koji se u različitim konfiguracijama pojavljivao još od VN Velike Britanije 2015. kada je Force India predstavila ‘B-inačicu’ svoga bolida koji im je pomogao da osiguraju peto mjesto u poretku konstruktora u drastičnom preokretu forme u drugom dijelu sezone.

Novi nos je uobičajenoga oblika sa središnjom ekstenzijom i povišenim bočnim kanalima ispod nosa, kakav koriste sve momčadi osim Mercedesa.

Racing Point je s novom konfiguracijom nosa odbacio i ‘kapu’ koja se protezala iza staroga nosa (žuto), a promijenili su i usmjerivače zraka iza nosa koji vise sa šasije (narančasto).

Novost su i ‘uši’ na šasiji pokraj spona prednjega ovjesa kakve ove godine koriste i Renault, Mercedes i Alfa Romeo koje pomažu poboljšati strujanje zraka u ovom području.

Novi nos upotpunjen je i novim držačima prednjega krila (ružičasto) po uzoru na McLaren iz 2017. koje su u međuvremenu kopirale brojne momčadi, s tri vertikalna proreza sa svake strane.

Racing Point RP19 Hungarian GP F1 2019 nose and front wing garage Photo Racing Point
Stara aero konfiguracija prednjega kraja na Racing Pointu RP19 s VN Mađarske 2019.
Racing-Point-RP19-Belgian-GP-F1-2019-new-nose-Photo-XPB
Nova aero konfiguracija prednjega kraja na Racing Pointu RP19 s VN Belgije 2019.

Racing Point je za Belgiju pripremio i novo stražnje krilo koje ima još manje downforcea nego krilo koje su koristili u Kanadi i Bakuu.

Racing Point RP19 Belgian GP F1 2019 new low downforce rear wing Photo Racing Point

Load More Related Articles
Load More In Tehnika - vijesti
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Prije pet godina vozila se posljednja VN Kine – 1000. utrka Formule 1

Lewis Hamilton na današnji je dan 2019. na dominantan način stigao do druge pobjede u sezo…