Šef Racing Pointove F1 momčadi Otmar Szafnauer priznaje da nisu sigurni hoće li Sergio Perez dobiti paket nadogradnji za iduću utrku u Rusiji nakon što je Lance Stroll prvi dobio novi paket u Mugellu.

Stroll je prvi dobio novi paket, koji uključuje novu podnicu, bočne stranice i pokrov motora, usmjerivače zraka iza prednjih kotača i, zanimljivo, usisnike za hlađenje prednjih kočnica koji su vrlo slični ovogodišnjim Mercedesovim.

Zbog bolje pozicije u prvenstvu Stroll je prvi dobio novi paket nadogradnji, a momčad nije sigurna hoće li Perez dobiti nove dijelove, pogotovo jer je Stroll odustao na prethodnoj utrci nakon velikoga sudara u kojem je uništio većinu novih dijelova.

“Morat ćemo odraditi puno posla kako bi proizveli dovoljno dijelova za oba vozača kako bi ih imali spremne za Rusiju,” rekao je Otmar Szafnauer za Sky Sports F1.

Stroll je jedini dobio novi paket sa strmim završetkom bočnih stranica koji usmjeravaju više zraka preko difuzora

Stroll je veći dio vikenda bio brži od Pereza iako je Perez bio brži u posljednjem dijelu kvalifikacija, ali je zbog jednoga mjesta kazne startao iza momčadskog kolege.

Szafnauer je potvrdio da nadogradnje rade kako treba i da nose nekoliko desetinki po krugu.

“Teško je reći, ali trebalo bi donositi dvije do tri desetinke i to je upravo bila razlika u performansama.”

Stroll je prije sudara u 42. krugu držao četvrto mjesto iza Ricciarda i ispred Albona koji je na kraju završio treći što znači da je drugu utrku zaredom bio u borbi za postolje nakon što je u kaotičnoj utrci u Monzi završio treći iza Gaslyja i Sainza.

Sergio Perez, Racing Point RP20, leads Lance Stroll, Racing Point RP20

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Perez potpisao novi F1 ugovor s Red Bullom

Sergio Perez potpisao je novi dvogodišnji ugovor sa svojom trenutnom momčadi Red Bulla nak…