Racing Point Formula 1 momčad otkrila je svoj novi vizualni identitet za F1 sezonu 2019. kao i novoga naslovnog sponzora Sport Pesa dok je bolid na predstavljanju prošlogodišnji s novim prednjim krilom.

Racing Point će i dalje imati pretežno ružičasti bolid koji će 2019. imati nešto više tamno plave boje na gornjoj strani pokrova motora i prednjem i stražnjem krilu zahvaljujući novom glavnom sponzoru, afričkoj kladioničarskoj tvrtki Sport Pesa koja se pojavljuje i na prednjim i stražnjim krilima.

Puno ime momčadi glasi SportPesa Racing Point F1 Team, a momčad je naslijedila prošlogodišnju momčad Force Indije koja je 2008. u Formuli 1 zamijenila propali Spyker.

Racing Point je uoči početka nove F1 sezone 2019. pokušao otkupiti neko od slavnih imena iz F1 prošlosti poput Brabhama i Lole, ali ti su pokušaji propali pa su zadržali ime koje imaju otkako su na VN Belgije zamijenili Force Indiju i dodali ime novoga sponzora.

“Svi smo došli do zaključka da smo mi ekipa trkača i nema ništa loše u imenu Racing Point jer predstavlja ono što mi jesmo,” rekao je Otmar Szafnauer na predstavljanju u Torontu.

“Mislili smo kako bi to bilo prikladno ime, učinimo ga predivnim i dajmo mu povijesno značenje i nasljedstvo.”

“Racing Point je ono što imamo. Mislim da je ime prikladno, a zahvaljujući novom naslovnom sponzoru i oni su dio novoga imena.”

Sport Pesa Racing Point 2019 F1 launch Toronto studio photo car side view Photo Racing Point Sport Pesa Racing Point 2019 F1 launch Toronto studio photo car side angle view Photo Racing Point Sport Pesa Racing Point 2019 F1 launch Toronto studio photo car front view Photo Racing Point Sport Pesa Racing Point 2019 F1 launch Toronto Perez and Stroll Photo Racing Point

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

Obavijesti me o
wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton vjeruje u Vettela – ‘On je poput teniskog velikana’

Lewis Hamilton još je jednom stao u obranu četverostrukog svjetskog prvaka Sebastiana Vett…