Kimi Raikkonen trebao bi izbjeći korištenje trećega motora u sezoni na VN Monaka nakon što mu je momčad nakon problema u Španjolskoj instalirala novi motor iako je s njim odustao u prvoj trećini utrke.

Raikkonen u Španjolskoj po drugi puta u prvih pet utrka nije došao do cilja, a za razliku od Bahraina uzrok je ovoga puta bio tehničke prirode.

Finac je osjetio manjak snage u Ferrarijevom V6 062 EVO motoru, ali ga je uspio dovesti do cilja smanjenom brzinom iako mu je momčad isprve rekla da ga parkira pokraj staze.

Uzrok problema isprve nije bio poznat, ali Ferrari je kasnije potvrdio da je riječ o problemu s ožičenjem zbog kojega je isključen lijevi red cilindara na njihovom V6 motoru.

Kako pritom nije oštećen ni motor ni bilo koji drugi element pogonske jedinice, Raikkonen će ponovno moći koristiti komponente iz Španjolske i neće morati već na šestoj utrci u sezoni koristiti treći i posljednji motor.

Raikkonen bi mogao ostati bez nove specifikacije motora u Kanadi

Ferrari je nakon Raikkonenovih problema na slobodnom treningu Fincu ugradio novi motor, turbo i MGU-H (dijelovi koje vozač ima po tri primjerka u sezoni).

Plan je bio da sve komponente izdrže do kraja VN Monaka (Vettel je i dalje na putu da to ostvari), a da Ferrari u Kanadi uvede novu, poboljšanu specifikaciju svoje pogonske jedinice.

Ukoliko se Ferrari odluči čekati da Raikkonen s komponentama iz Španjolske odvozi šest utrka, to bi onda značilo da će novu specifikaciju dobiti tek na VN Njemačke, a Vettel bi dotad vozio četiri utrke s jačim motorom od Raikkonena.

Druga mogućnost je da Raikkonen u Kanadi također dobije novu specifikaciju, a da kasnije u sezoni uzme četvrti motor i prihvati kaznu na startu te utrke.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

Obavijesti me o
wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Schumacher potpisao za Ferrari, prvi F1 test već 2019.

Mick Schumacher, sin sedmerostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1 Michaela Schumachera, slu…