Kimi Raikkonen zadovoljan je Ferrarijevom formom na predsezonskim testiranjima, a iako svi ističu Mercedes kao favorita i momčad koja je mogla ići puno brže, Finac kaže da je i Ferrari mogao ići brže da su htjeli.

Vettel i Raikkonen odvozili su dva najbrža kruga na testiranjima na hypersoft gumama, a najbliža pratnja bio im je Alonso u McLarenu koji je na posljednjem danu odvozio krug 0.6 sekundi sporiji od Vettelovog najbržeg kruga testiranja.

Mercedes najmekše hypersoft gume nije ni donio u Barcelonu nego su se usredotočili na duže dionice i nešto tvrđe komponente guma pa smo ostali uskraćeni za potencijal njihova W09 kad je riječ o brzim krugovima.

Mercedesove duže dionice dale su naslutiti da su čak sekundu brži od glavnih konkurenata Ferrarija i Red Bulla u uvjetima utrke, što se čini pretjerano s obzirom na odnos snaga prošle sezone, a isto je demantirao i Valtteri Bottas.

Raikkonen također vjeruje da je i Ferrari mogao ići brže i da ih ne brine Mercedesova brzina.

“Vidjet ćemo za dva tjedna. Siguran sam da smo mogli ići brže da smo htjeli, ali to ništa ne znači.”

“Za dva tjedna znat ćemo gdje je tko. Ali dotad možemo samo nagađati, kao što smo radili i prije početka testiranja. Pričekajmo i vidjet ćemo.”

Kimi Raikkonen Ferrari F1 2018
Kimi Raikkonen Ferrari

Raikkonen je odvozio tek 44% krugova svog momčadskog kolege Vettela (286 naspram 643), ali to ne vidi kao problem uoči početka sezone.

“Uvijek želite još malo ovdje i ondje, još malo više krugova i još više isprobanih stvari. Bez obzira koliko krugova odvozite, uvijek se donekle pitate što ste još mogli.”

“Postoji beskonačno mogućnosti za isprobati, ali ne znači da je dobro isprobati milijun stvari.”

“Sigurno, vrijeme je bilo daleko od savršenog prvi tjedan i bio sam bolestan, ali mislim da smo na kraju testiranja imali dobar dan.”

“U redu smo. Za dva tjedna ćemo vidjeti gdje smo, ali da, prilično pozitivan dan.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedesova F1 momčad proizvela zamjenu za respirator

Mercedes-AMG Petronas High Performance Powertrains pomogli su razviti uređaj koji konstant…