Kimi Raikkonen kaže da se u utrci za VN Monaka zapravo ništa nije događalo i da nije bilo šanse da neki vozač prestigne drugoga osim u slučaju velikih problema.

Raikkonen se kvalificirao i završio četvrti na stazi gdje je prošle godine osvojio prvi pole position nakon devet godina, a njegov momčadski kolega bio je nešto bolji i kvalificirao se i završio drugi iza pobjednika Ricciarda.

Za razliku od nekih drugih vozača poput Hamiltona, Raikkonen se nije žalio na gume i kaže da su zapravo bile prilično u redu, ali prednost u brzini koju je imao nije mogao iskoristiti.

“Danas se zapravo ništa nije događalo u utrci, da budem iskren, bila je to prilično dosadna utrka,” rekao je Raikkonen.

“Znamo da na ovoj stazi kad svi obave zaustavljanje u boksu onaj koji je ispred diktira bezinu i bez obzira ako vozi četiri sekunde sporije, nema šanse da ga netko prestigne osim ako netko jako pogriješi ili ostane bez guma.”

“Završili smo utrku prateći jedni druge cijelo vrijeme.”

“Nisam imao problema s gumama, zapravo su bile prilično dobre. Imao sam nešto ljuštenja u prvom setu [hypersoft], ali osim toga su bile u redu.”

“Nisam se brinuo zbog Bottasa iza sebe, imali smo brzinu i bez problema smo pratili bolid ispred sebe [Hamilton], ali nije bilo šanse da ga prestignem.”

“Cijelo vrijeme smo davali sve od sebe, ali nismo mogli iskoristiti svoju brzinu. Ne možemo biti sretni s četvrtim mjestom, ali kao i uvijek, nastojimo učiti iz svake utrke.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Bolidi će zbog promjene pravila 2021. izgubiti oko 10% downforcea

Bolidi Formule 1 iduće sezone izgubit će oko 10% downforcea zbog promjene pravila koja se …