Kimi Raikkonen kaže da je u posljednjem krugu u kvalifikacijama za VN Kine izgubio nešto brzine u trećem sektoru i da se zato nije uspio dovoljno popraviti kako bi spriječio Sebastiana Vettela da drugu utrku zaredom u posljednjim minutama preuzme pole position.

Raikkonen je bio najbrži nakon prvih Q3 pokušaja, ali u drugim krugovima Vettel se uspio značajnije popraviti i osvojiti sedmi pole position za Ferrari i 52. u karijeri.

“Bili smo prilično sretni kako su se stvari razvijale ovoga vikenda. Kvalifikacije su bile prilično napete, imali smo dva dobra kruga, ali nažalost izgubio sam nešto brzine u posljednjem sektoru i nisam se uspio popraviti,” rekao je Raikkonen.

“Očito, želio sam više, ali sutra je novi dan. Utrku startamo na soft gumama kao i naši suparnici [Mercedes] koja će biti nešto drukčija od ostalih bolida i mislim da je tako bolje.”

“Učinili smo što smo mislili da je najbolje za nas i što bi nam na kraju trebalo dati najbolji rezultat.”

“Naš cilj je pobjeda, a sutra prije svega moramo odraditi dobar posao i izvući najviše iz toga. Mislim da smo bili u redu na svim dosadašnjim utrkama, izvlačili smo sve više iz bolida i učili o njemu.”

“Bili smo prilično konstantni i sretni kako su se stvari razvijale, očito je da se tu i tamo moramo poboljšati, ali to je normalan proces bez kraja.”

Bez veće greške u posljednjem sektoru

Kad su novinari Raikkonena pitali što se dogodilo u posljednjem sektoru u kojem je izgubio vrijeme u odnosu na momčadskog kolegu Vettela, Raikkonen je rekao da nije napravio veću pogrešku.

“Ništa se nije dogodilo,” rekao je Kimi.

“Izgubio sam nešto vremena, ali ne znam. Nisam napravio neku veću pogrešku.”

“Bilo je blizu, dovoljno blizu da se napravi razlika. Nije idealno.”

Raikkonen je bio najbrži vozač u prva dva sektora u Kini, a Vettel je bio najbrži u trećem sektoru.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

Obavijesti me o
wpDiscuz

Pogledajte i ovo

VN Monaka 2019. – Pirelli potvrdio najmekše komponente

Pirelli je potvrdio očekivanu vijest da će za VN Monaka donijeti tri najmekše komponente s…