Raikkonen iziritiran ‘glupom kaznom’

Kimi Raikkonen Ferrari SF16-H European GP Baku City Circuit F1 2016 Foto Ferrari

Ferrarijev vozač Kimi Raikkonen bio je očekivano ljut nakon kazne koju je zaradio na VN Europe i smatra da ona nema smisla budući da nije stekao nikakvu prednost.

Raikkonen je dobio pet sekundi na vrijeme utrke jer je prešao preko bijelih linija koje dijele ulazak u boks od ostatka startno ciljne ravnine. Finac je pokušavao uhvatiti zavjetrinu Daniela Ricciarda koji je upravo išao u boks, ali taj mu je potez na kraju donio više štete nego koristi.

Kimi je bio treći iza Rosberga i Vettela, ali ga je u posljednjem krugu prestigao Sergio Perez u Force Indiji koji bi i bez tog poteza završio ispred njega upravo zbog spomenute kazne.

“Razumijem pravilo o prelasku preko crte, ali pravilo je glupo jer time ništa ne dobivate.”

“Nažalost, dobio sam kaznu.”

Osim kazne na vrijeme utrke, Raikkonen je dobio i dva kaznena boda pa ih sad ukupno ima pet.

Kimija je osim glupe kazne iziritirala i činjenica da su ga neki vozači zaostali za krug ili više zadržavali i po cijeli krug.

“Cilj nam je bio završiti barem pet sekundi ispred naših najbližih pratitelja, ali dvaput sam završio iza Saubera i Haasa koji mi se nisu maknuli cijeli krug. Tu sam izgubio puno vremena.”

“Isti čovjek koji vam da kaznu trebao bi dati i plave zastave. To je bio početak manjih problema, ali brzina je više manje bila tu.”

“Općenito sam malo razočaran. Bio je to težak vikend, ne previše zabavan. Ali nije bio katastrofalan,” rekao je svjetski prvak iz 2007.

Bez obzira na razočaravajući vikend, Raikkonen je preskočio Ricciarda u poretku vozača i sada se nalazi na četvrtom mjestu s 81 bodom, 15 bodova iza momčadskog kolege Sebastiana Vettela.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedes – ‘Red Bull će osvojiti naslov ako jako brzo ne poboljšamo bolid’

Mercedes smatra da će Red Bull osvojiti naslov prvaka ukoliko brzo ne poboljšaju svoj F1 W…