Raikkonen je u kvalifikacijama koristio staru specifikaciju motora

kimi-meksiko-2015-fp

Ferrarijev vozač Kimi Raikkonen morao je u kvalifikacijama koristiti staru specifikaciju pogonske jedinice 059/4 nakon kvara koji je imao na trećem slobodnom treningu.

Finac se povukao sa staze u oblaku dima, a momčad je kasnije zamijenila motor nakon što su otkrili problem s ispušnim sustavom.

Raikkonenu su nakon toga stavili staru specifikaciju motora i novi mjenjač koji je djelomično izgorio nakon kvara ispušnog sustava, a Finac je pohvalio svoju momčad koja mu je u tako kratkom vremenu (manje od dva sata) pripremila bolid za kvalifikacije.

Na njegovu žalost, imao je probleme s kočnicama zbog kojih nije uspio napredovati dalje od Q2 i 15. mjesta. Oštećeni motor nove specifikacije Ferrari će detaljno pregledati i poslati u Maranello na daljnja ispitivanja kako bi utvrdili mogu li ga ponovno koristiti.

Kako se kvalificirao na tek 15. mjesto, a čeka ga i kazna zbog promjene mjenjača, Raikkonen bi do same utrke mogao promijeniti i čitavu pogonsku jedinicu jer će ionako startati blizu začelja poretka.

“Morao sam zaustaviti bolid, nakon čega smo promijenili motor i stavili onaj koji smo već koristili ove godine. Stavili smo i novi mjenjač zbog oštećenja ispušnog sustava koje je oštetilo i mjenjač.”

“Nije bilo previše vremena za popraviti bolid, ali mehaničari su uspjeli, što je bilo pozitivno.”

“Nažalost, zbog manjka vremena imali smo manjih problema s kočnicama.”

“Plan je bio proći u Q2 jer smo znali da s kaznama nema smisla ulaziti u Q3 jer ovako možemo izabrati koje gume ćemo koristiti,” rekao je Raikkonen.

REZULTATI: Kimi Raikkonen 2015.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

F1 razmatra povratak razvojnih tokena i dodatno smanjenje ograničenja budžeta

FIA i Formula 1 razmatraju ponovno uvođenje sustava tokena kojim bi kontrolirali stopu raz…