Raikkonen optimističan – Utrka će biti druga priča

Raikkonen-Ferrari-Canadian-GP-F1-2017-on-exit-kerb-Foto-Ferrari.

Kimi Raikkonen priznaje da je njegov posljednji kvalifikacijski pokušaj bio ‘vrlo loš’, ali vjeruje da će utrka biti druga priča i da bolid ima puno potencijala.

Raikkonen je bio najbrži na drugom i drugi najbrži na trećem slobodnom treningu za VN Kanade, ali u kvalifikacijama je bio tek deveti najbrži u Q1, treći najbrži u Q2 i četvrti najbrži u Q3.

“Danas je bilo izazovno, iz nepoznatog razloga jučer sam bio nešto samouvjereniji. Bolid se činio prilično OK, ali mučili smo se natjerati gume da rade kako smo htjeli,” komentirao je Raikkonen svoj kvalifikacijski nastup.

“U bolidu je puno potencijala, ali nisam vozio jako dobro, nisam uspio spojiti dobar krug.”

“Moj posljednji pokušaj bio je vrlo loš, pogriješio sam u prvom i drugom zavoju i platio kaznu za to.”

Raikkonen se u Kanadi četvrti puta ove sezone kvalificirao na četvrto mjesto, uz peto, drugo i prvo mjesto na preostale tri utrke, ali smatra da će u utrci kakva je VN Kanade imati šanse popraviti rezultat iz kvalifikacija.

“U utrci će biti druga priča,” rekao je Kimi.

“Bit će to duga utrka u kojoj se puno toga može dogoditi, tu nikad ne znate.”

“To je jedno od mjesta na kojima se stvari mijenjaju vrlo brzo. Nastojat ćemo donijeti najbolje odluke, trebali bismo imati brzinu. Vidjet ćemo.”

Raikkonen je u Kanadi pobijedio jednom, 2005. u McLarenu MP4-20 s Mercedesovim V10 motorom nakon što je startao sedmi i nakon što su vodeći Renaulti odustali (Fisichella zbog hidraulike, Alonso jer je pogodio zid na izlazu iz četvrtoga zavoja i oštetio ovjes), a Montoya je diskvalificiran jer je izašao iz boksa pod crvenim svjetlom.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

VN Brazila 2019. – Pregled korištenja PU elemenata

Pregled korištenja elemenata pogonskih jedinica uoči 20. utrke F1 prvenstva 2019. u Brazil…