Kimi Raikkonen razočaran je što nije osvojio bodove na današnjoj utrci iako je bolid pokazao dobru brzinu, ali nemogućnost da prestigne Kvyata u AlphaTauriju stajala ga je prilike za osvajanje bodova.

Raikkonen se kvalificirao na 16. mjesto, samo 0.087 sekundi iza Leclerca koji je bio posljednji vozač koji je prošao u Q2, a u utrci je imao loš start zbog kojega je izgubio nekoliko pozicija.

Četverostruki pobjednik VN Belgije na kraju prvoga kruga bio je 16. iza Magnussena u Haasu kojega je prestigao u trećem krugu, a nakon toga je nekoliko krugova pritiskao momčadskog kolegu Giovinazzija koji se razbio u desetom dok je pritiskao Vettela i izazvao izlazak sigurnosnoga automobila.

Raikkonen je na kraju završio na 12., 1.3 sekunde iza Kvyata kojega nije mogao prestići jer je AlphaTauri bio brži bolid na ravnim dijelovima iako je Raikkonen bio puno brži u drugom sektoru i najbolji je plasirani vozač s Ferrarijevom pogonskom jedinicom, uz pretjecanje Vettela u Ferrariju na kraju Kemmel pravca.

“Imam osjećaj da je današnji rezultat najbolji što je mogao biti,” rekao je Raikkonen.

“Bolid je bio dobar, ali 12. mjesto bilo je najbolje što smo mogli ostvariti iako to ne donosi bodove.”

“Razočaravajuće je jer smo dali sve od sebe. Start je bio loš, bolid je aktivirao sustav protiv gašenja motora što me bacilo na začelje.”

“Nakon toga sam imao dobru brzinu, ali nažalost nedovoljno kako bismo završili u prvih deset. Zapeo sam iza Kvyata i imao sam osjećaj da sam brži od njega u drugom sektoru, ali nisam ga mogao napasti tamo gdje bi se moglo pokušati prestići.”

“Pokušat ćemo još napredovati u Monzi.”

Giovinazzi je razočaran jer je odustao već u desetom krugu i time uništio utrku i sebi i Russellu kojega je pogodio njegov kotač.

“Razočaravajući kraj moje utrke, jako sam pritiskao kako bih ostao u DRS dosegu Sebastiana i bolid mi je pobjegao na izlazu,” rekao je Giovinazzi.

“Bio sam na granici, a u tom slučaju mogu se dogoditi pogreške. Žao mi je momčadi jer su zaslužili dobar rezultat ovoga vikenda, ali i Georgea jer je i njegova utrka time uništena iako nisam mogao ništa učiniti da to spriječim.”

“Imao sam jako dobar start, nadoknadio nekoliko pozicija i uspio sam se boriti s Ferrarijima. Iduća utrka je moja domaća utrka u Italiji gdje moram biti u boljoj formi.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari siguran da će Imola odgovarati njihovom SF1000

Glavni trkaći inženjer Ferrarijeve F1 momčadi Matteo Togninalli uvjeren je da će konfigura…