Kimi-Raikkonen-Ferrari-Chinese-GP-F1-2017-press-Foto-Ferrari

Kimi Raikkonen siguran je da će se na VN Kine boriti pri vrhu poretka nakon što je podbacio na prvoj utrci sezone u Australiji i završio četvrti s velikim zaostatkom za vodećim trojcem.

Raikkonen se kvalificirao i završio četvrti u Melbourneu gdje je u prvoj dionici utrke imao problema s podupravljanjem zbog čega nije mogao pratiti tempo dvaju Mercedesa i momčadskog kolege Sebastiana Vettela.

“Prilično smo razumjeli o čemu je riječ, ali sve je bilo pomalo prekasno,” komentirao je Raikkonen razvoj situacije u Melborneu.

“Nismo ostvarili jako dobar rezultat, ali u odnosu na posljednjih nekoliko godina daleko je od katastrofe.”

“Imali smo određenih poteškoća i znali smo da smo mogli biti puno brži, ali momčad je odradila prilično dobar posao i osvojili smo neke bodove. Sad smo na novoj stazi pa ćemo vidjeti.”

Odnos snaga između dvije najjače momčadi na prvoj utrci sezone bio je prilično ujednačen, a Raikkonen ne zna hoće li u Kini biti jači Mercedes ili Ferrari.

“Nismo odvozili nijedan krug s novim bolidima na ovoj stazi pa tko zna?”

“Mislim da imamo prilično dobar paket i osjećaj s novim bolidom na kojoj god stazi smo bili, ali nema smisla pogađati tko će biti naprijed, a tko neće.”

“Imamo nove kišne gume pa je i to pomalo nepoznato, ali svima je isto,” komentirao je Raikkonen moguće kišne uvjete u Kini.

“Ako je bolid dobar po suhom, obično nije loš ni po kiši. Pričekajmo i vidjet ćemo, ali mislim da bi u svim uvjetima trebali biti prilično OK.”

Kimi Raikkonen u Kini je pobijedio samo jednom, 2007., ali ta mu je pobjeda bila ključna za osvajanje jedinoga naslova svjetskog prvaka budući da je s njom smanjio Hamiltonovu prednost sa 17 na 7 bodova, utrku prije kraja sezone.

Raikkonen slavi pobjedu na VN Kine 2007.
Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

VN Francuske 2006. – Ferrari i Bridgestone porazili Renault i Michelin na njihovu terenu

Michael Schumacher ostvario je četvrtu pobjedu u sezoni i drugu uzastopnu na današnji dan …