Kimi Raikkonen nastavit će svoju F1 karijeru u momčadi Alfa Romeo Saubera u kojoj je 2001. i započeo F1 karijeru, a Charles Leclerc zamijenit će ga u Ferrariju gdje će biti novi momčadski kolega Sebastianu Vettelu.

Raikkonenov odlazak iz Ferrarija već je nekoliko godina pod znakom pitanja, ali nakon sjajnih nastupa mladog Leclerca u Sauberu postalo je neizbježno da će uskoro doći kraj njegovom angažmanu u momčadi iz Maranella.

Leclerc je s 20 godina drugi najmlađi vozač u povijesti F1 koji je vozio za Ferrari nakon Ricarda Rodrigueza iz Meksika koji se kao mladi talent 1961. godine kao 19-godišnjak pridružio Scuderiji prije nego je 1962. godine poginuo u Lotusu 24 na VN Meksika na kojoj Ferrari nije nastupio.

“Vječno sam zahvalan Scuderiji Ferrari za ovu priliku,” napisao je Leclerc na svom Twitter računu.

“Također, i Nicolasu Todtu koji me podupire od 2011. i svojoj obitelji. Svom ocu koji više nije na ovom svijetu, ali kojem dugujem sve što mi se događa,” rekao je.

“Julesu, hvala ti za sve što si me naučio, nikad te neću zaboraviti. A i svim osobama koje su me podupirale i vjerovale u mene. Radit ću jače nego ikad kako vas ne bi razočarao.”

Raikkonen se vraća u Sauber

Kimi Raikkonen na svojoj prvoj F1 utrci u Australiji koju je završio na šestom mjestu.

Kimi Raikkonen sretan je što se vraća u momčad u kojoj je započeo svoju F1 avanturu.

“Pogodite tko se vraća?! Iduće dvije godine bit ću sa Sauber F1 momčadi!,” napisao je Raikkonen na svom Twitteru.

Sauber je oduševljen što se Raikkonen vraća u momčad koja se nakon nekoliko teških godina pomalo vraća u život.

“Potpisivanje Kimija Raikkonena kao našega vozača predstavlja važan stup našega projekta i dovodi nas bliže značajnom napretku naše momčadi u skoroj budućnosti,” rekao je šef momčadi Frederic Vasseur.

“Kimi je nedvojbeni talent koji ima ogromno iskustvo u F1 koji neće samo doprinijeti razvoju bolida, nego i ubrzati naš rast i razvoj cijele momčadi.”

“Zajedno ćemo započeti 2019. vođeni odlučnošću da se borimo za prave rezultate.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA i Formula 1 potvrdile promjenu pravila za 2021.

Svjetsko motorsport vijeće ratificiralo je promjene pravila koje su donijeli FIA i Formula…