Kimi Raikkonen nije dobio novi difuzor i novu podnicu na svom Ferrariju SF70H jer momčad nije stigla proizvesti dovoljno novih dijelova pa su ih dali kandidatu za naslov prvaka Sebastianu Vettelu.

Ferrari je u Austin donio seriju aerodinamičkih poboljšanja za svoj SF70H uključujući novi difuzor, novu podnicu, novo prednje i novo stražnje krilo kako bi pokušali zadržati korak s Mercedesom.

Vettel je jedini vozač koji još može zaustaviti Hamiltona na putu prema četvrtom naslovu prvaka pa je Ferrari, sasvim logično, sve karte bacio na Nijemca.

Ferrari je imao samo dva nova difuzora, koji imaju veću i agresivniju središnju sekciju, a jedan je koristio Vettel dok je drugi služio kao zamjena ukoliko četverostruki svjetski prvak bude trebao rezervni dio.

Kimi Raikkonen koristio je staru inačicu difuzora i staru podnicu, ali je dobio novo prednje krilo koje ima modificirane bočne završetke koji na različit način usmjerava zračnu struju s vanjske strane rotirajućih prednjih kotača.

Iako je Hamilton s lakoćom slavio u utrci i to bez obzira što je izgubio vodstvo na startu utrke od Vettela, Ferrari je ipak ostvario dvostruko postolje, prvi puta nakon VN Mađarske.

Ukoliko Vettel želi zaustaviti Hamiltona da za tjedan dana u Meksiku ne osvoji naslov, mora pobijediti i nadati se da će Hamilton biti šesti ili lošiji ili završiti drugi i nadati se da će Hamilton biti deseti ili lošiji.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari siguran da će Imola odgovarati njihovom SF1000

Glavni trkaći inženjer Ferrarijeve F1 momčadi Matteo Togninalli uvjeren je da će konfigura…