Kimi Raikkonen ne pridaje važnost lošim plasmanima Alfa Romea na prva dva slobodna treninga u Rusiji i kaže da je bolid bio u redu, a Antonio Giovinazzi složio se da vremena ne pokazuju dobro ponašanje bolida s kojim se nada ulasku u Q3.

Alfa je zauzela tek 15. i 17. mjesto i na prvom i na drugom slobodnom treningu za VN Rusije, ali za razliku od prvoga treninga na kojem su kasnili sekundu za četvrtim najbržim Renaultom na drugom treningu zaostatak za četvrtim najbržim Toro Rossom spustili su na četiri desetinke.

Oba vozača zadovoljna su ponašanjem bolida i vjeruju da će se nakon analize prikupljenih podataka i promjena na postavkama bolida moći boriti za bolje pozicije od onih koje su zauzeli na treningu.

“Bio je to prilično običan petak i bolid se činio u redu,” rekao je Raikkonen.

“Vremena po krugu danas nisu važna, večeras ćemo proći kroz uobičajene sastanke i analize i vidjeti što možemo učiniti za sutra.”

“Postoji prijetnja od kiše u kvalifikacijama, ali danas nam to nije utjecalo na posao koji smo odradili. Vidjet ćemo kakav će bolid biti i prilagoditi se onome što imamo.”

Kimi Raikkonen Alfa Romeo C38 Russian GP F1 2019 Photo XPB Alfa Romeo

Giovinazzi je na drugom treningu bio šest desetinki sporiji od Raikkonena zbog greške u najbržem krugu na soft gumama, ali Talijan se nakon dva uzastopna plasmana među osvajače bodova u Italiji i Singapuru nada ulasku u Q3.

“Bio je to dobar petak iako to vrijeme po krugu ne pokazuje,” rekao je Giovinazzi.

“Pogriješio sam u posljednjem krugu na softu pa smo malo dalje nego bismo trebali biti.”

“Sad smo usredotočeni na pronalazak najboljih postavki i ostvarenje dobroga rezultata u kvalifikacijama. Moglo bi biti kiše pa bi uvjeti mogli biti jako različiti.”

“U tom slučaju nadam se da ćemo imati kišni treći trening da razumijemo što možemo očekivati. Ali na kraju je svima isto.”

“Vidjet ćemo što možemo ostvariti, naš cilj i dalje je mjesto u Q3. Moramo nastaviti naporno raditi i izvući najbolje iz bolida.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Rosberg se bojao da neće moći držati korak sa Schumacherom

Nico Rosberg otkrio je da se bojao da neće moći držati korak sa sedmerostrukim svjetskim p…