Red Bullov motorsport savjetnik Helmut Marko kaže da bi se Red Bull odlučio za Sebastiana Vettela za 2021. umjesto Sergija Pereza da Nijemac već nije potpisao za Aston Martin, a da ga u ranoj fazi nisu htjeli potpisati jer su još uvijek vjerovali u Alexandera Albona.

Vettelov razlaz s Ferrarijem uoči početka F1 sezone 2020. uzrokovao je niz događaja koji je započeo Sainzovim prelaskom u Ferrari, a nastavljem Ricciardovim prelaskom u McLaren i Alonsovim povratkom u Renault.

Četverostruki svjetski prvak uspio je dogovoriti transfer u Aston Martin što je Pereza bez vozačkoga mjesta za 2021., a tek nakon završetka sezone, kad se Red Bull uvjerio da Albon još uvijek nije zreo za prvu momčad, potvrđen je Perezov dolazak u drugu momčad prvenstva.

Marko je otkrio da je Vettelu sugerirao da ne žuri s potpisivanjem novoga ugovora kako bi bio slobodan za najbolju moguću ponudu.

“Bilo je jasno da će Sebastian imati još jednu tešku sezonu s Ferrarijem,” rekao je Marko za F1-Insider.

“Nisam htio da žuri s odlukom nego da čeka jer je bilo jasno da će se na tržištu vozača događati značajne stvari 2022.”

“Primjerice, bio sam siguran da će biti slobodno mjesto u Mercedesu. Ali ne samo tamo.”

“Općenito, savjetovao sam mu da si uzme vremena. Ali to je uključivalo i Red Bull, htio sam da i dalje bude na tržištu u pravo vrijeme kako bi mogao prihvatiti najbolju moguću ponudu.”

“Povrh svega, kao njegov prijatelj i čovjek iz Red Bulla nisam htio da četverostruki svjetski prvak kaže zbogom Formuli 1 na taj način. ”

Marko kaže da bi se odlučili za Vettela umjesto Pereza, ali da je Nijemac već bio potpisao za Aston Martin jer nije htio riskirati godinu dana pauze.

“Kad ga je Ferrari obavijestio o prekidu, nismo imali mjesto za 2021.,” rekao je.

“U to vrijeme čvrsto smo vjerovali da će se Albon pozitivno razvijati i da će moći voziti uz Maxa 2021. To sam rekao Sebastianu.”

“Nažalost, bili smo u krivu. Kad smo morali reagirati, Sebastian više nije bio na listi jer je već potpisao višegodišnji ugovor s Aston Martinom. Zato je Sergio Perez za nas bio logičan izbor.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bull iznenađen velikim zaostatkom za Ferrarijem

Red Bullov vozač Sergio Perez kaže da su iznenađeni velikim zaostatkom za Ferrarijem prvog…