Red Bull i njihov dobavljač motora Honda razmatraju uvođenje petoga motora s unutarnjim izgaranjem za Maxa Verstappena koji se nalazi u velikoj borbi za naslov prvaka s Lewisom Hamiltonom, ali o tome će odlučiti tek kad stignu u Saudijsku Arabiju.

Nakon što je Hamilton u Brazilu uzeo peti motor i superiorno se probio sa začelja poretka, time je osigurao prednost do kraja sezone jer na preostale dvije utrke ima puno svježiji motor od Verstappena.

Ta je prednost još naglašenija jer Hamilton motor iz Brazila nije koristio u Kataru, gdje snaga motora nije tako važna, a s obzirom na superiornost koju Red Bull i Mercedes imaju nad ostalim momčadima, posebno u posljednjoj trećini sezone, kazna od pet mjesta za peti motor i nije tako velika prepreka s obzirom na prednosti koje donosi svjež motor.

To se pokazalo i u Kataru gdje je Verstappen trebao startati drugi, ali je dobio pet mjesta kazne zbog nepoštivanja žutih zastava, startao sedmi i već se u petom krugu probio na drugo mjesto.

Verstappen trenutno koristi četvrti motor koji su uveli u Rusiji i koji je odradio već šest vikenda, a Hamilton će na posljednje dvije utrke sezone imati motor koji je odradio samo jedan, ali žestoki vikend u Brazilu (dva treninga, kvalifikacije, sprint utrka i utrka, ukupno oko 749.766 km).

S obzirom da je Verstappen za vrijeme korištenja četvrtoga motora imao na raspolaganju i stariji motor koji je koristio na slobodnim treninzima u petak, taj motor nije prešao toliko kilometara kao što je to bio slučaj s prvim motorom s kojim je morao odrađivati sve sesije.

Honda je bila spremna promijeniti motor Verstappenu još u Kataru, piše talijanski Motorsport, ali Red Bull je to odbio jer su se nadali da bi Verstappen s drugoga mjesta mogao nešto učiniti u borbi za pobjedu dok je nakon kazne, koja je stigla samo nekoliko sati prije utrke, bilo prekasno za promjenu motora.

Japanski proizvođač u Saudijsku Arabiju stiže spreman za eventualnu promjenu motora koja bi Verstappenu donijela pet mjesta kazne, ali i mogućnost da motor puno agresivnije koristi na posljednja dva vikenda, uključujući i kvalifikacije i utrku.

2021 Qatar GP Verstappen Red Bull RB16B pitstop above overhead shot Photo Red Bull
Verstappen, Red Bull RB16B; VN Katara 2021. (Photo: Red Bull)

To je posebno važno otkako su uoči VN Italije 2020. ukinute različite mape motora za kvalifikacije i utrku – vozači i momčadi moraju odlučiti koju će mapu motora koristiti uoči kvalifikacija i istu mapu koristiti u utrci, ovisno o kilometraži i stanju trenutnoga motora. Iznimka je vožnja iza sigurnosnoga automobila u kojem svi smiju koristiti posebnu mapu motora koja je neiskoristiva u praktičnom utrkivanju.

Ranije bi u kvalifikacijama uvijek koristili najjače mape motora, baš kao i na startu utrke i u kritičnim krugovima prije ili poslije promjena guma, a onda bi u ostalim krugovima utrke koristili konzervativnije postavke, ovisno o stanju motora.

Danas manja kilometraža motora donosi prednost i u kvalifikacijama i u utrci jer je moguće koristiti agresivniju mapu koja onda donosi prednost u subotu i u nedjelju.

Hamilton treba dvije pobjede na posljednje dvije utrke da osvoji naslov prvaka čak i ako Verstappen u obje utrke završi drugi, a Verstappenu treba jedna pobjeda i jedno drugo mjesto da osigura naslov.

Zato ima smisla da se Red Bull usredotoči na posljednju utrku u Abu Dhabiju sa svježim motorom čak i ako to znači žrtvovanje utrke u Saudijskoj Arabiji koju bi Verstappen i uz kaznu od pet mjesta trebao moći završiti na drugom mjestu.

BORBA ZA NASLOV PRVAKA

1. Max Verstappen 351.5   18 25 18 19 25 26 25 26 3 2 12.5 25 2 18 18 25 25 20 19
2. Lewis Hamilton 343.5   25 19 25 25 7 18 19 12 27 18 7.5 19 25 10 19 18 25 25

VN SAUDIJSKE ARABIJE – RASPORED VIKENDA

1. slobodni trening PET 14:30
2. slobodni trening PET 18:00
3. slobodni trening SUB 15:00
Kvalifikacije SUB 18:00
Utrka NED 18:30
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Prost objasnio zašto je napustio Alpine – ‘Šef me smatrao suvišnim’

Bivši Alpineov F1 savjetnik i četverostruki svjetski prvak Alan Prost objasnio je zašto je…