Dvije sestrinske momčadi Red Bulla od iduće godine dijelit će veliki dio tehnologije budući da će ponovno koristiti iste motore, ovoga puta japanskoga proizvođača Honde.

Red Bull i Toro Rosso dosad su već koristili iste Renaultove pogonske jedinice, ali nisu dijelili ni blizu toliko tehnologije koliko su pravila dopuštala.

Toro Rosso je izrađivao vlastito kućište mjenjača iako su koristili interne dijelove od Red Bulla, a 2019. će, osim motora i mjenjača, koristiti i isti stražnji ovjes te brojne druge dijelove koje pravila dopuštaju.

Najnoviji i najbolji primjer takve ‘sinergije’ je suradnja Ferrarija i Haasa u kojoj američka momčad koristi sve što može od uspješne talijanske momčadi, a njihov bolid tehničkim rješenjima jako podsjeća na Ferrarijev iako im na aerodinamici pomaže raditi Dallara.

“Imamo sinergijski projekt, imat ćemo isti stražnji kraj, imat ćemo dijelove prednjega ovjesa, to je to,” rekao je Franz Tost, šef Toro Rossa.

“Imamo Hondin motor, stavimo Red Bull Technologies mjenjač, više nemam što dodati.”

Sad kad će Red Bull i Toro Rosso dijeliti više tehnologije, po uzoru na uspješnu suradnju Haasa i Ferrarija, a vrlo vjerojatno i nove momčadi Racing Point i Mercedesa, dvije momčadi moći će imati i sličniji aerodinamički koncept što će pomoći u razvoju i većoj i manjoj momčadi.

“Imat ćemo vrlo blisku suradnju s Red Bull Technologies iduće godine,” rekao je Tost.

“To je zato što ćemo imati isti stražnji kraj, što znači pogonsku jedinicu, mjenjač i ovjes, sve unutar pravila.”

“Ali već je i to puno jer cijeli stražnji kraj uključuje i hidrauliku, elektroniku i sve takve stvari.”

Toro Rosso će svoj skromniji budžet sada moći koristiti na druge stvari, a time i pomoći Red Bullu u razvoju određenih koncepata ili isprobavanju nekih novih dijelova.

Tako bi iduće godine mogli vidjeti da sve tri velike momčadi (Mercedes, Ferrari i Red Bull) imaju svoju satelitsku momčad s kojom će, na obostranu korist, dijeliti maksimalno dopuštenu razinu tehnologije.

Također, treba napomenuti da će 2019. biti prva godina od Hondina povratka u F1 2015. da će imati četiri bolida na stazi što će im olakšati razvoj, a dodatna prednost je što su obje momčadi u istom vlasništvu i najavljuju vrlo blisku suradnju.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedesova F1 momčad proizvela zamjenu za respirator

Mercedes-AMG Petronas High Performance Powertrains pomogli su razviti uređaj koji konstant…