Max Verstappen otkrio je da je njegova momčad otkrila uzrok problema koje su imali na prošloj utrci u Bahrainu i da je riječ o pogrešnim postavkama njihovog RB15 koje su ih spriječile da iz njega izvuku maksimum performansi.

Red Bull je razočarao na prve dvije utrke, a u Bahrainu je Verstappen priznao da ‘gori od toga ne mogu biti’ nakon što je bio daleko od brzine Ferrarija i Mercedesa.

Test koji se održao nakon VN Bahraina pomogao im je da bolje razumiju probleme s bolidom, a priliku da pokažu naučeno imat će već ovoga vikenda u Kini.

“Već smo puno toga razumjeli na testu, ali smo i otkrili da smo napravili pogrešku s postavkama, cijeloga tjedna nažalost,” rekao je Verstappen.

“Tako to ide, ali dobro je kad uspijemo otkriti uzrok.”

“Da smo uspjeli pronaći bolju uravnoteženost bolida, bili bismo definitivno bliže vodećima i na kraju završili treći [zbog Leclercovih problema kojega je spasio kasni sigurnosni automobil].”

“Problem je bio mehaničke prirode, pogodio je oba bolida inače bismo bili bliže Mercedesu i Ferrariju.”

“Bilo je vjetrovito, nikako nisam uspio pronaći dobar balans, uvijek sam pokušavao, ali nismo uspjeli. S ovim otkrićem razumijemo zašto nismo mogli pronaći dobar balans.”

“Kad je nešto krivo s postavkama, kao što je to bio slučaj s nama u Bahrainu, onda možete raditi što hoćete s bolidom i uvijek ćete imati iste probleme.”

Red Bull je prošle godine slavio u Kini zahvaljujući hrabroj strategiji s dva ulaska u boks koja im se pružila zahvaljujući virtualnom sigurnosnom automobilu.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Formula 1 potvrdila kalendar za prvih osam utrka 2020.

Vodstvo Formule 1 potvrdilo je prvih osam utrka u ovogodišnjem kalendaru koji će započeti …