Red Bull isprobao vlastitu inačicu T-krila

Verstappen Monaco GP F1 2017 T-wing Red Bull RB13 Foto Red Bull MAXF1net

Red Bull je posljednja u nizu momčadi koja je predstavila svoju inačicu T-krila koja će od iduće godine biti zabranjena, a ne čudi da su za prvu primjenu odabrali upravo stazu u Monaku koja ima najviše downforce zahtjeve u cijelom kalendaru.

T-krila su posljedica rupe u pravilima koja dopuštaju korištenje ovih 750 mm širokih krila, najčešće na maksimalnoj dopuštenoj visini od 950 milimetara, a Red Bull se kao i većina momčadi odlučio za dvostruko T-krilo.

Red Bullova inačica T-krila nema prorezane profile kao primjerice Ferrari sa svojom novom inačicom, ali zato se ističe produljenim vertikalnim bočnim ekstenzijama, slično kao na stražnjem krilu McLarenova MCL32.

Osim T-krila, Red Bull je za Monako donio i trokutastu horizontalnu plohu koju su postavili na vrh pokrova motora, ispred T-krila, a koja bi zračnu struju trebala usmjeriti prema stražnjem krilu i T-krilu.

Nakon što je i Toro Rosso predstavio svoju inačicu T-krila u Barceloni, svoja T-krila u Monaku su predstavili i Renault i Force India pa su sada svih 10 momčadi u Formuli 1 koristile ovaj oblik krila.

Učitaj još iz Tehnika - vijesti

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari pokazao novo stražnje krilo i pokrov motora

Ferrari je donio novi aerodinamički paket za svoj SF1000 u Barcelonu koji uključuje novo s…