2022 Belgian GP Verstappen leads Stroll Photo Red Bull Edited by MAXF1net

Red Bull je objavio kratko priopćenje nakon FIA-inoga financijskog izvješća za 2021. i izrazio svoje ‘iznenađenje’ i ‘razočaranje’ što su prekršili ograničenje budžeta i da će razmotriti sve opcije koje su im trenutno dostupne.

FIA je jučer nakon pet dana odgode objavila rezultate financijskih analiza troškova svih momčadi, a Red Bull i Aston Martin su jedine momčadi koje su u prekršaju, kao što se sugeriralo i tijekom VN Singapura.

Red Bullov prekršaj je minoran odnosno manji od 5% u odnosu na limit od 145 milijuna dolara dok je Aston Martin napravio tek proceduralnu grešku. Williams je pogriješio sam u tome jer su prekasno predali svoje izvještaje, za što su već kažnjeni novčanom kaznom od 25 000 dolara.

“S iznenađenjem i razočaranjem primamo na znanje nalaze FIA-e o ‘manjim kršenjima financijskih propisa’ u prekomjernoj potrošnji”, stoji u priopćenju momčadi iz Milton Keynesa.

“Naš podnesak za 2021. bio je ispod ograničenja troškova, stoga moramo pažljivo pregledati nalaze FIA-e jer i dalje vjerujemo da su relevantni troškovi ispod iznosa ograničenja troškova za 2021.”

“Unatoč nagađanjima i pozicioniranju drugih, naravno postoji proces prema propisima FIA-e kojeg ćemo s poštovanjem slijediti dok razmatramo sve mogućnosti koje su nam dostupne.”

Još uvijek nema odluke kako će FIA procesuirati Red Bull i Aston Martin, a u financijskom pravilniku stoji da za manje prekršaje ograničenja budžeta momčadi mogu biti kažnjene javnom opomenom, oduzimanjem bodova u vozačkom ili konstruktorskom prvenstvu, isključenjem iz pojedinih utrka, ograničenjem aero testiranja ili novčanom kaznom.

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Marko istaknuo koji je Red Bullov najveći problem

Red Bullov motorsport savjetnik Helmut Marko kaže da se njihov bolid najviše muči preko ru…