2022 Monaco GP Verstappen Red Bull RB18 Friday rear side shot Photo Red Bull Edited by MAXF1net

Red Bullov vozač Sergio Perez kaže da su iznenađeni velikim zaostatkom za Ferrarijem prvoga dana u Monaku što znači da ih očekuje još puno posla ako se žele boriti za najbolju startnu poziciju dok se Max Verstappen nada da će pronaći bolji balans za kvalifikacije.

Perez i Verstappen zauzeli su drugo i četvrto mjesto na prvom slobodnom treningu za VN Monaka, ali kad su vozači na drugom treningu isprobali najmekšu komponentu guma Ferrari je zauzeo prve dvije pozicije ispred dva Red Bulla.

Leclerc je na oba treninga bio najbrži, ali na drugom je Sainz bio 0.044 sekundi iza momčadskoga kolege dok su Red Bullovi vozači zaostajali oko četiri desetinke.

“Zaista je lijepo vratiti se u Monako, uvijek je zabavno voziti ovdje,” rekao je Perez koji je na oba treninga bio brži od Verstappena.

“Bile su to dobre prve sesije, ali duže dionice bile su nešto teže zbog prometa, nisam mogao spojiti više od dva konstantna kruga.”

“Sve u svemu, čini se da nam nedostaje nešto brzine u odnosu na Ferrari, oni se čine vrlo jaki. Analizirat ćemo podatke i vidjeti što možemo učiniti, ali oni su bili vrlo brzi.”

“Pomalo smo iznenađeni zaostatkom za njima, očekivali smo zaostatak, ali ne takav kakav smo vidjeli danas.”

“To znači da nam ostaje puno posla i onda ćemo vidjeti. Q3 je trenutak koji se broji.”

“Pokušali smo nekoliko različitih stvari s postavkama kako bismo vidjeli ponašanje bolida,” dodao je Verstappen.

“Bio sam sretniji s bolidom na prvom nego na drugom treningu. Ako uspijemo postići bolji balans da možemo više napadati zavoje onda će se vremena po krugu poboljšati.”

“Jasno je da u odnosu na Ferrari moramo pronaći još brzine i sad je sve u finom poboljšavanju i pronalasku boljega balansa. Staza je drukčija ove godine s novim bolidima koji su teži, sporiji i tvrđi.”

“I dalje je prilično kaotično voziti ovdje i ne mogu dočekati kvalifikacije.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA odgađa mjere za kontrolu poskakivanja

FIA je uoči početka desetoga vikenda sezone u Velikoj Britaniji potvrdila da zasad odgađaj…