Red Bull će morati pobijediti na više od pet utrka u F1 sezoni 2020. kako bi imali šanse za borbu za naslov prvaka, smatra njihov motorsport savjetnik Helmut Marko.

Marko je uoči prošle sezone prognozirao pet pobjeda za Red Bull u njihovoj prvoj sezoni s Hondom, a iako su ostvarili dvije pobjede manje Verstappen je završio treći u poretku vozača i bio prijetnja u drugom dijelu sezone.

S obzirom na stabilna pravila Red Bull očekuje da će u novoj sezoni biti još bliže Mercedesu i Ferrariju, a ključan će biti start sezone s kojim su prošlih godina imali problema.

“Želimo se boriti za naslov prvaka i znamo da moramo biti konkurentni sa svojom šasijom od samoga početka, od prve utrke,” rekao je Marko za Motorsport-Total.

“To je uvijek bila naša slabost posljednjih godina i tek bismo tijekom sezone uhvatili priključak po pitanju performansi.”

Red Bull ove godine očekuje veći stupanj integracije Hondine pogonske jedinice sa svojom šasijom budući da će ranije biti upoznati s ključnim podacima i jer su ranije mogli planirati dizajn šasije.

Osim toga, Honda očekuje dodatan skok u snazi motora koji je prošle godine bio vrlo pouzdan i isporučio očekivane skokove u performansama tijekom sezone.

“Honda će isporučiti dobar napredak za iduću godinu, a nakon svega što su ostvarili dosad očekujemo da će se to zaista i dogoditi,” rekao je Marko.

“To znači da nemamo isprike.”

“Morat ćemo isporučiti apsolutno kompaktan i kompletan paket ako želimo imati šanse protiv Mercedesa.”

“Pretpostavljam da ćemo morati pobijediti više od pet puta.”

Horner – ‘Kontinuitet obećava zanimljivu sezonu’

Šef Red Bullove momčadi Christian Horner vjeruje da će zbog stabilnosti pravila F1 sezona 2020. biti jako zanimljiva i da će Mercedes, Ferrari i Red Bull biti jako blizu.

“Imamo kontinuitet u svim aspektima iduće sezone s vozačima, pravilima, dobavljačem motora, pravilima za motore,” objasnio je Horner.

“Osim ako netko ne izvuče zeca iz šešira, mislim da nas očekuje zaista zanimljiva godina između Mercedesa, Ferrarija i nas.”

“Promjena pravila za prednja krila [uoči 2019.] i promjena guma pogodila nas je više nego naše suparnike.”

“A u to vrijeme smo i dalje hvatali zaostatak po pitanju snage motora.”

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Red Bull vjeruje da bi Verstappen pobijedio i u McLarenu i Mercedesu

Red Bullov dugogodišnji motorsport savjetnik Helmut Marko vjeruje da bi Max Verstappen pob…