Red Bull nastavlja suradnju s Aston Martinom

aston-martin-logo-red-bull-rb12-foto-red-bull

Red Bull Racing nastavlja suradnju s britanskim proizvođačem automobila Aston Martinom nakon uspješne prve godine suradnje koja je započela uoči prve utrke sezone u Australiji.

Aston Martin i Red Bull udružili su snage i dizajnirali radikalni hiperrsportski automobil AM-RB 001 koji bi trebao biti najbrži cestovni automobil na stazi, a Aston Martinovi logotipi pojavili su se i na Red Bullovim RB12 F1 bolidima.

Uzbudljivi hipersportski automobil potpisuje legendarni F1 dizajner Adrian Newey u suradnji s Aston Martinovim stručnjacima Marekom Reichmannom i Davidom Kingom, a predviđena je proizvodnja 175 primjeraka, uključujući 25 primjeraka posebno dizajniranih za stazu. Cestovni primjerci već su prodani, a isporuke bi trebale krenuti početkom 2019.

Red Bull i Aston Martin produžili su obećavajuću suradnju do kraja 2017. kad bi njihov AM-RB 001 trebao prvi puta izaći na stazu i započeti testni program koji će se nastaviti i 2018.

“Red Bull i Aston Martin udružili su svoje jedinstvene vještine i podijelili svoje kreativne vizije, a rezultati naše suradnje odrazili su se na naše brendove i posao,” rekao je Christian Horner.

“Izuzetan uspjeh AM-RB 001 dokaz je stručnosti i duha suradnje u kojem je nastao, a produljenje naše suradnje s Aston Martinom za 2017. jednostavna je i zadovoljavajuća odluka.”

Aston Martinov predsjednik i izvršni direktor Dr. Andrew Palmer također je izrazio zadovoljstvo suradnjom s Red Bullom koja je donijela očekivano dobre rezultate.

“Naš odnos s Red Bullom Aston Martinu je donio točno ono što smo i očekivali,” rekao je.

“Pomaže nam nastaviti graditi brend diljem svijeta, a ovakve suradnje su dobre za tehničke inovacije i izgradnju brenda pa smo oduševljeni što nastavljamo i 2017.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen na pole positionu za VN Brazila, Vettel u prvom startnom redu

Max Verstappen osvojio je drugi pole position ove sezone pobijedivši Sebastiana Vettela u …