Mercedes u Austriji planira isprobati svoj kontroverzni sustav upravljanja u dvije osi DAS, ali Red Bull, kao i na nesuđenoj prvoj utrci sezone u Australiji, ne odustaje od protesta protiv aktualni svjetskih prvaka.

Auto Motor und Sport prenosi da Red Bull ni u Austriji ne planira odustati od protesta protiv ove Mercedesove inovacije koja Hamiltonu i Bottasu omogućuje da pomicanjem upravljača po dubini utječu na nagib kotača prema van ili unutra, gledano odozgo (toe in / out).

Red Bull vjeruje da je DAS ilegalan jer upravljač u tom slučaju, dok ga vozač pomiče po dubini, ne izvršava svoj izvorni zadatak promjene smjera kretanja bolida.

Mercedes smatra da taj zahtjev nije ispunjen ni kad je riječ o normalnom upravljanju jer bolid, ovisno o postavkama, tek reagira prilikom određenog kuta zakreta upravljača.

DAS će od 2021. biti zabranjen, ali prema vjerovanju Mercedesa, koji se za vrijeme razvoja sustava intenzivno konzultirao s FIA-om, sustav je potpuno legalan za korištenje tijekom F1 sezone 2020.

Hamilton Mercedes F1 W11 Barcelona Testing F1 2020 Photo Daimler

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Pirelli najavio istragu oko pucanja guma u završnici utrke

Mario Isola iz Pirellija najavio je detaljnu istragu oko pucanja njihovih guma u završnici…