Red Bull objavio vozačku postavu za Pirellijev test

daniel-ricciardo-red-bull-renault-rb11-abu-dhabi-f1-tyre-test-2015-super-soft-pirelli-close-up

ricciardo-red-bull-abu-dhabi-gp-f1-2015

Na Pirellijevom testu čija je svrha isprobati nove komponente guma za kišne uvjete nastupat će samo tri momčadi, a nakon McLarenovog potvrđivanja Stoffela Vandoornea i Red Bull je potvrdio svoju vozačku postavu.

Za Red Bull će tako nastupiti njihovi aktualni vozači Daniel Ricciardo i Daniil Kvyat. Australac će voziti 25. siječnja, a Rus 26. siječnja.

Nakon što je Pirelli objavio da će na testiranju kišnih guma na francuskom Paul Ricardu sudjelovati samo tri momčadi, FIA se oglasila kako će sve pomno pratiti kako Ferrari, McLaren i Red Bull ne bi stekli kompetitivnu prednost pred ostalim suparnicima koji neće nastupiti.

Test će se održati 25. i 26. siječnja na prilagodljivom francuskom trkalištu Paul Ricard, a svrha je testirati novu komponentu guma za kišne uvjete na umjetno natopljenoj stazi.

TEHNIČKI PRAVILNIK: Kotači i gume

SPORTSKI PRAVILNIK: Gume

TEHNIKA: Gume u Formuli 1

Program testiranja ‘u potpunosti će definirati Pirelli, a odobriti FIA’ čiji će predstavnici biti u garažama prisutnih momčadi i imati potpuni pristup svim podacima i momčadskoj radio vezi.

Pirelli je naglasio i da će bolidi morati biti specifikacije iz 2015., a testiranje novih dijelova ili postavki bolida neće biti dozvoljeno. To će momčadi spriječiti da isprobaju dijelove s novih bolida poput novih pogonskih jedinica.

Još uvijek se ne zna tko će na Pirellijevom testu voziti za Ferrari.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Vettel – ‘Vremena ne znače puno, staza je danas bila uvjerljivo najgora’

Sebastian Vettel smatra da današnje najbolje vrijeme koje je odvozio na najmekšim gumama n…