Max Verstappen i Christian Horner očekuju da će u Kanadi imati još jedan težak vikend zbog karakteristika staze Gilles Villeneuve koja ne odgovara njihovom bolidu nakon što su na prošloj utrci u Monaku završili tek šesti.

Za razliku od prošlogodišnje gotovo savršene sezone u kojoj su pobijedili na 21 od 22 utrke, Red Bull ove godine pokazuje slabosti u odnosu na glavne suparnike iz McLarena i Ferrarija koji su na prvih osam utrka pobijedili tri puta.

Verstappen i Red Bull i dalje su vodeći u oba poretka, ali Verstappen ima 31 bod prednosti ispred Leclerca dok je prošle godine u isto vrijeme imao 78 bodova prednosti ispred prvoga vozača koji nije Perez, a to je tada bio Alonso, dok u poretku konstruktora Ferrari zaostaje samo 24 boda.

Nakon teškoga vikenda u Monaku, gdje se Red Bull mučio preko rubnika i neravnina na uličnoj stazi, slijedi nam Montreal koji također ima prilično neravnu stazu na kojoj je korištenje rubnika ključno za dobro vrijeme po krugu iako je ove godine položen novi asfalt koji će biti nepoznanica svim momčadima.

“Moramo pričekati i vidjeti, mislim i na novu podlogu, koja bi nam također mogla donijeti neka iznenađenja,” rekao je Verstappen.

“Ali to vjerojatno neće biti naš najjači vikend. Ali vjerojatno malo bolji od Monaka.”

“Bit ćemo slabiji na bilo kojoj stazi koja je neravna ili ima rubnike, ili morate koristiti puno rubnika, tako da će ulične staze vjerojatno biti malo nezgodne.”

“Ali nadamo se da ćemo do tada imati malo više razumijevanja o tome što se događa.”

Red Bull je pobijedio na prošla dva izdanja utrke u Kanadi, ali tada su imali veću prednost u odnosu na konkurenciju.

“To je staza na kojoj smo prije bili dobri, ponovno su obnovili cijelu stazu, pa da vidimo”, rekao je Horner.

“Ali Ferrari, McLaren, oni su brzi. Uvijek se moglo očekivati da će doći do konvergencije. Monako je bio težak vikend, ali još uvijek smo vodeći u oba prvenstva.”

“Nastojat ćemo uzeti lekcije iz prošloga vikenda i primijeniti ih na sljedeći.”

“Kanada ima veliku privlačnost, povijesno je dugo u kalendaru, ali s novom podlogom ne znate na koju će se stranu okrenuti.”

Gledaj Formulu 1 ekskluzivno na Sport Klubu uz EON TV i Telemach.

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

FIA smanjila dob za superlicencu u slučaju ‘izvanrednih sposobnosti’

FIA je promijenila dio Međunarodnoga sportskog kodeksa koji se odnosi na minimalnu dob za …