Red Bull je objavio da su potpisali još pet ključnih stručnjaka za F1 motore iz Mercedesove F1 momčadi koja im je ove godine glavni suparnik u borbi za naslove prvaka nakon što su nedavno objavili da su potpisali njihovoga glavnoga inženjera za mehaničko inženjerstvo.

Nakon što su 23.4. objavili da su potpisali Bena Hodgkinsona iz Mercedesa kao novoga tehničkoga direktora Red Bull Powertrainsa, momčad iz Milton Keynesa, koja radi na organizaciji strukture odjela za razvoj motora, objavila je još pet ključnih pojačanja.

Red Bull će iduće godine nastaviti koristiti Hondine motore pod imenom novoosnovane kompanije Red Bull Powertrains zahvaljujući odluci oko zamrzavanja razvoja motora, ali tijekom idućih godina žele imati vlastitu strukturu i stručnjake koji će moći razviti novu generaciju pogonske jedinice 2025.

Mercedesov šef proizvodnje Steve Blewett postat će direktor Red Bullove produkcije pogonskih jedinica, a Omid Mostaghimi, Mercedesov šef odjela za elektroniku, postat će Red Bullov šef pogonskih sklopova, elektronike i sustava za obnovu energije (ERS).

Pip Clode, Mercedesov vođa razvoja koncepta pogonske jedinice, postat će Red Bullov šef mehaničkoga dizajna ERS-a.

Anton Mayo, Mercedesov vođa inženjerskoga tima, postat će šef razvoja motora s unutarnjim izgaranjem, a Steve Brodie, Mercedesov menadžer operacija na stazi i završne inspekcije, postat će vođa Red Bullove grupe za operacije s motorom s unutarnjim izgaranjem.

Momčad je najavila da će uskoro zaposliti i novoga šefa mehaničkoga razvoja čije će ime objaviti tijekom idućih tjedana, a kako su krenuli i on bi lako mogao doći iz Mercedesovih redova.

“Red Bullova misija da dovede sve aspekte F1 operacija pod jedan krov s Red Bull Powertrains kompanijom izuzetno je uzbudljiv, ali i zahtjevan projekt i znamo da ćemo uspjeti samo ako dovedemo najbolje talente, damo im prave alate i stvorimo pravo okruženje u kojem mogu zablistati,” rekao je Red Bullov šef F1 momčadi Christian Horner.

“Današnje objave zaposlenja ljudi na vodećim pozicijama pokazuju našu snažnu posvećenost tim ciljevima i sigurno ćemo profitirati od našega kampusa koji se nalazi u Ujedinjenom Kraljevstvu gdje imamo pristup ogromnom broju inženjerskih talenata.”

“Zajedno s našim novim tehničkim direktorom Benom Hodgkinsonom i ključnim zaposlenicima zadržanim iz Honda Racing odjela, svaki od novih zaposlenika višega menadžmenta donijet će puno iskustva, stručnosti i inovacije u Red Bull Powertrains program i dati nam najjaču moguću tehničku platformu za budućnost.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen – ‘Pirelli ne može kriviti momčadi, trebali bi gledati sebe’

Max Verstappen smatra da talijanski proizvođač guma Pirelli ne može kriviti F1 momčadi za …