Šef Red Bullove F1 momčadi Christian Horner kaže da novoutemeljeni Red Bullov odjel za razvoj motora u idućih nekoliko godina želi okupiti najbolje stručnjake za F1 motore kako bi bili spremni za razvoj vlastitoga motora 2025.

Honda je prošle godine objavila da se povlači iz Formule 1 na kraju 2021., ali zahvaljujući odluci o zamrzavanju razvoja motora na kraju ove godine Red Bull i AlphaTauri moći će nastaviti koristiti njihove motore i nakon 2021.

To je bilo ključno budući da Red Bull nema stručnjake koji bi mogli nastaviti razvijati Hondine pogonske jedinice, ali tijekom idućih nekoliko godina to bi se trebalo promijeniti nakon što su utemeljili novu kompaniju Red Bull Powertrains.

Red Bull želi biti spreman za novu generaciju pogonskih jedinica koje bi se u Formuli 1 trebale koristiti od 2025. i prvi puta u svojoj F1 povijesti koja je započela 2005. žele biti neovisni o proizvođaču motora nakon što su kroz povijest koristili motore Coswortha, Ferrarija, Renaulta i Honde.

“Primijenit ćemo točno istu filozofiju kao i u svom odjelu za šasiju,” rekao je Horner za Autosport.

“Namjera je, kao i s razvojem šasije, osigurati da imamo prave i najbolje ljude.”

“Na kraju dana, Formula 1 je momčadski sport. To je sport ljudi. A to je jedan od ključnih razloga zašto gradimo svoju tvornicu usred kampusa u Milton Keynesu.”

“Želimo se pobrinuti da imamo neprekinut odnos između odjela za šasiju i motor.”

Red Bull je započeo s radovima na novoj tvornici nove kompanije Red Bull Powertrains, a ujedno i intenzivno rade na privlačenju novih stručnjaka, slično kao što su to činili od 2005. s odjelom za šasiju i 2006. potpisali Adriana Neweya iz McLarena.

“Nevjerojatno je uzbudljivo, ali naš cilj je postaviti prave ljude na pravim pozicijama kako bi se integracija s odjelom za šasiju odvijala na učinkovit način. Želimo osigurati da imamo glatku integraciju između pogonske jedinice i šasije.”

“Naravno, zamrzavanje razvoja motora bilo je važan osigurač za ovaj prijelazni period.”

“Ali za novi motor, kad god on stigao, potencijalno 2025., želimo izgraditi svoju strukturu.”

“Preuzet ćemo neke sjajne ljude i talente iz Honde, ali apsolutno smo posvećeni privući prave ljude u pravim ulogama na učinkovit način kako bismo novi odjel u potpunosti integrirali s odjelom za šasiju.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Sainz ‘nije jako zadovoljan’ sedmim mjestom u Barceloni

Carlos Sainz kaže da nije jako zadovoljan sedmim mjestom na svojoj domaćoj utrci u Španjol…