Red Bullov motorsport savjetnik Helmut Marko rekao je da je momčad iz Milton Keynesa već pokušala dovesti Fernanda Alonsa, ali da su njegovi zahtjevi bili jednostavno prevelik zalogaj te da mu nisu mogli jamčiti glavnu ulogu.

Alonso je nakon osvajanja dva naslova prvaka u Renaultu 2005. i 2006. prešao u McLaren 2007., što je dogovorio još krajem 2005. i što se pokazalo dobrim potezom s obzirom na Renaultov pad i najbolju McLarenovu sezonu još od 1998.

Ali ono na što Španjolac ni ostali članovi McLarena nisu računali bila je zapanjujuća brzina debitanta Lewisa Hamiltona i sukob koji je izbio između dva vozača, isprepleten aferom Spygate koja se odvijala u pozadini.

Helmut Marko kaže da je u to vrijeme Red Bull pokušao dovesti Alonsa u svoju momčad koja je bila još uvijek u procesu izgradnje, ali koja je već 2009. postala redoviti kandidat za pobjede.

“Pregovarali smo s njim 2007. ili 2008.,” prisjetio se Marko za Red Bullovu TV postaju Servus TV.

“To je bilo vrlo teško zbog zahtjeva koje je imao.”

“Ako pogledate njegovu povijest u McLarenu i Ferrariju, to je uvijek bila predstava jednoga čovjeka. To se nama ne uklapa,” rekao je Marko pritom zaboravivši da je i sam osobno uvijek favorizirao Vettela ispred Webbera.

“Također, mi imamo svoj juniorski program, mi donosimo svoje vozače u Formulu 1.”

“Alonso je definitivno najbolji vozač, ali jednostavno ne odgovara našoj strukturi.”

Chinese GP F1 2010 qualifying top 3 Vettel Webber Alonso
Alonso je bio često društvo Red Bullovim vozačima nakon kvalifikacija i utrke u periodu od 2010. do 2013. ( na slici nakon kvalifikacija za VN Kine 2010.)

Šef Red Bullove F1 momčadi Christian Horner također je rekao da Alonso nije dolazio u obzir za Red Bull 2019. čak i dok Španjolac nije objavio svoju odluku o povlačenju iz F1 na kraju ove sezone.

“Imam ogromno poštovanje prema Fernandu, on je sjajan, fantastičan vozač, ali bilo bi to vrlo teško,” komentirao je Horner mogući scenarij Alonsova dolaska u Red Bull.

“On je uzrokovao mali kaos gdje god je otišao.”

“Nisam siguran da bi Fernandov dolazak bila najzdravija stvar za momčad. Mi preferiramo nastaviti ulagati u mlađe vozače, a ne u vozače koji su pretkraj karijere.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Kubica najbrži na jutarnjem dijelu prvoga danu drugoga testa

Robert Kubica odvozio je najbolje vrijeme na jutarnjem dijelu prvoga dana drugoga testa u …