Red Bull je uložio službeni zahtjev u kojem straže da FIA-ini suci razmotre svoju odluku oko incidenta između Lewisa Hamiltona i Maxa Verstappena na VN Velike Britanije u kojem je Hamilton kažnjen s deset sekundi kazne.

Vodeća momčad prvenstva već je najavila mogućnost da će tražiti razmatranje odluke sudaca i ‘sve sportske mogućnosti’ da se izbore za moguću veću kaznu za Hamiltona kojega su suci proglasili ‘većinskim krivcem’ za incident.

FIA je potvrdila da je Red Bull priložio peticiju kako bi se slučaj ponovno otvorio, a i oni i Mercedes smiju poslati po tri predstavnika, uključujući šefove momčadi, na saslušanje koje će se održati u četvrtak u 16 sati.

Ovo službeno nije žalba iako ima sličnu formu jer momčadi imaju pravo tražiti da se incident ponovno pregleda ako se pojavi neki novi, dovoljno značajan dokaz.

Kako bi se slučaj otvorio, Red Bull će prema članku 14. FIA-inog međunarodnoga kodeksa morati priložiti dovoljno ‘značajan i relevantan’ dokaz inače će njihov zahtjev biti odbijen.

Jedan od onih koji također smatra da Hamilton nije dobio prikladnu kaznu je i bivši F1 šef Bernie Ecclestone koji kaže da su suci, ako su već odlučili proglasiti Hamiltona krivim, morali dati strožu kaznu poput 30 sekundi.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton – ‘Sramotna pogreška’ nema veze s pritiskom

Lewis Hamilton priznaje da je pogreška prilikom ulaska u boks za vrijeme kvalifikacija 'sr…