Red Bull razmatra korištenje agresivnijih postavki bolida kako bi pokušali ostvariti bolji kvalifikacijski rezultat s obzirom da su se u utrkama pokazali i više nego dovoljno nježni prema gumama.

Red Bull je, uz McLaren, donio najveći paket poboljšanja za svoj F1 bolid u Barcelonu, ali unatoč brojnim novim dijelovima u kvalifikacijama su imali i dalje veliki zaostatak za najbržima od šest desetinki sekunde.

Za usporedbu, prošle godine su za pole positionom u Španjolskoj kasnili 0.557 sekundi, a 2016. 0.680 sekundi, što je jasan znak da se Red Bull muči približiti najbržim bolidima, pogotovo kad je riječ o kvalifikacijama.

U utrci je Red Bull uvijek bliže Mercedesu i Ferrariju, među ostalim i zbog Renaultova motora koji u utrci ima manji deficit snage nego u kvalifikacijama, a Ricciardo je u Španjolskoj odvozio najbrži krug utrke, treći puta na prvih pet utrka ove sezone.

“Ako Renault ne donese ništa, možda ćemo morati smisliti nešto s postavkama bolida,” rekao je Red Bullov motorsport savjetnik Helmut Marko.

“Jer smo vidjeli da smo toliko nježni prema gumama da si možemo dopustiti biti nešto agresivniji s postavkama.”

“Mislili smo da će naš kvalifikacijski zaostatak biti smanjen, ali to se nije dogodilo – u kvalifikacijama smo izgubili šest desetinki u odnosu na Ferrari na dva pravca.”

“Hamilton je od nas bio brži samo u prvom sektoru. Prvi sektor ima jedan zavoj, a ostalo je pun gas. U trećem sektoru smo uvijek bili najbrži, to je dio gdje ide zavoj za zavojem.”

“Ono što nam nedostaje, a to nema nikakve veze s našim poboljšanjima, jesu dodatne performanse u kvalifikacijama. Srećom, to se neće puno odraziti u Monte Carlu.”

Christian Horner također je optimističan da će Red Bull u Monaku biti puno konkurentniji, uoči mogućeg uvođenja poboljšanog Renaultovog motora u Kanadi.

“Posljednji sektor u Barceloni uvijek je dobar pokazatelj. Mislim da će naš bolid biti konkurentan u Monaku,” rekao je šef momčadi Christian Horner.

Daniel Ricciardo Red Bull RB14 Spanish GP F1 2018 Photo Red Bull

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

F1 razmatra povratak razvojnih tokena i dodatno smanjenje ograničenja budžeta

FIA i Formula 1 razmatraju ponovno uvođenje sustava tokena kojim bi kontrolirali stopu raz…