Red Bull je u samo tjedan dana uspio proizvesti dijelove koje su zalijepili na svoju podnicu i tako kopirali Ferrarijev dizajn koji su prvi puta testirali u Austinu i ponovno u Meksiku, potvrdili su iz momčadi.

Ferrari je u Austinu predstavio novu podnicu koja je imala inovativne tri skupine malih usmjerivača zraka usmjerenih prema vanjskoj strani stražnjih kotača koji stvaraju vrtloge i manipuliraju zračnom strujom u području prorezane podnice.

Red Bull RB14 new floor ala Ferrari Mexican GP F1 2018 Photo Red Bull MAXF1net
Red Bullova podnica sa zalijepljenim geeneratorima vrtloga u Meksiku

Ferrari se nije odlučio koristiti novu podnicu u Austinu, a nakon usporednog testa u Meksiku također su odlučili koristiti staru podnicu.

Ferrari SF71H USA GP F1 2018 new floor wiglets Photo Ferrari
Ferrarijeva nova podnica za SF71H

Red Bull je očito prepoznao potencijal inovativnog Ferrarijevog rješenja pa su brzo modelirali slične usmjerivače zraka, proizveli ih u Milton Keynesu i na vrijeme poslali u Meksiko gdje su ih mehaničari zalijepili lljepilom i pobrusili ostatke ljepila s podnice.

Za razliku od Ferrarija, Red Bull je na dva mjesta postavio dvostruke usmjerivače, usmjerene prema vanjskoj strani stražnjih guma, a pred samom stražnjom gumom postavili su tri manja usmjerivača zraka odnosno generatora vrtloga.

Novi dijelovi inače se razvijaju mjesecima prije nego ugledaju svjetlo dana, ali momčadi su u stanju brzo proizvesti manje dijelove i po potrebi ih dostaviti na stazu, a Red Bull je inače jedna od najbržih momčadi u tom području.

Ostaje vidjeti hoće li Red Bull novu podnicu koristiti u kvalifikacijama i u utrci.

Red Bull RB14 floor new winglets Mexican GP F1 2018 Photo AMuS
Red Bullova podnica sa zalijepljenim generatorima vrtloga po uzoru na Ferrari

 

Ferrari SF71H new floor USA GP F1 2018 Photo Ferrari XPB
Ferrarijeva nova podnica na SF71H
Load More Related Articles
Load More In Tehnika - vijesti
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Horner pojasnio detalje Perezova ugovora

Red Bullov šef F1 momčadi Christian Horner otkrio je da je novi ugovor Sergija Pereza zapr…