Red Bull je, kao i ostale momčadi, u Baku donio posebnu inačicu stražnjega krila za niske downforce zahtjeve koje je na tragu prošlogodišnje inačice za brze staze, s vrlo ravnim donjim elementom za manji otpor zraka.

Baku City Circuit je staza s dva lica – prvi i drugi sektor sastoje se većinom od sporih zavoja, šikana i kraćih pravaca dok je treći sektor izuzetno brz s 2.2 kilometra dugim potezom na kojem vozači voze punim gasom.

Zato je izuzetno važno da bolid ima dovoljno niske vrijednosti downforcea kako bi na pravcima stvarao manje otpora zraka, a zbog čega momčadi donose posebne inačice krila koje onda koriste i na još nekim sličnim stazama.

Red Bullovo stražnje krilo za Baku slično je onome koje su koristili u Kini, ali uz nekoliko bitnih razlika koje ga čine prikladnijim za stazu s niskim downforce zahtjevima.

Glavni element (tirkizno) ima manji napadni kut, a gornji element (ljubičasto), koji se aktivacijom DRS-a izravnava za smanjenje otpora zraka, primjetno je kraći uz također nešto manji kut nagiba.

Zato je cijelo stražnje krilo pliće, što je vidljivo i po dizajnu gornjega dijela bočnih ploča koje na novom krilu imaju samo dva horizontalna proreza (ružičasto), za razliku od stražnjega krila iz Kine koje ima po tri horizontalna proreza sa svake strane.

Red Bull RB14 Azerbaijan GP F1 2018 Baku rear wing low downforce
Red Bullovo stražnje krilo na VN Azerbajdžana 2018.

Na donjoj slici možete vidjeti stražnje krilo koje je Red Bull koristio na VN Kine koja ne traži maksimalan downforce, ali ipak primjetno viši od downforcea koji je potreban za uličnu stazu u Bakuu.

Red Bull RB14 Chinese GP F1 2018 rear wing medium downforce
Red Bullovo stražnje krilo na VN Kine 2018.
Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Tehnika - vijesti

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bull prekinuo Vipsov ugovor nakon rasističke uvrede

Vodeća momčad prvenstva Red Bull objavila je da su prekinuli ugovor sa svojim juniorskim v…