Momčadi Red Bulla, Renaulta i Racing Pointa odabrali su najviše najmekših dostupnih guma za iduću utrku u Singapuru dok je Mercedes još jednom odabrao tvrđe gume od svojih suparnika.

Pirelli će u Singapur treći puta ove sezone donijeti tri najmekše komponente svojih guma za suho (C3, C4 i C5), nakon Monaka i Kanade, a momčadi su birale najviše najmekših guma.

Vozači Red Bulla, Renaulta i Racing Pointa odabrali su po deset setova najmekših, crveno označenih C5 guma, a najmanje su ih birali vozači Williamsa, po sedam setova.

Hard gume vozači su birali između jednoga i dva seta, a najveća je razlika u broju medium guma koje su vozači birali između jednoga i pet setova.

Kubica je jedini vozač koji je odabrao pet setova mediuma, a vozači Racing Pointa, Red Bulla i Hulkenberg u Renaultu odabrali su samo jedan set žuto označenih guma.

Po jedan set hard guma uzeli su vozači Ferrarija, Ricciardo, Magnussen, Raikkonen i Kubica, a različite odabire guma unutar iste momčadi imaju Renault, Haas, Alfa Romeo i Williams.

Vozači po jedan set najmekših guma moraju čuvati za Q3, a po jedan set preostale dvije komponente moraju čuvati za utrku (i jedan od njih i koristiti u slučaju suhe utrke).

ODABIR GUMA ZA VN SINGAPURA

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Alonso – ‘Hamilton i Verstappen su učinili što su trebali’, Sainz – ‘Incident se mogao izbjeći’

Fernando Alonso smatra da su i Lewis Hamilton i Max Verstappen učinili što su trebali učin…