Red Bull s ekstremno malim stražnjim krilom

Red Bull je na superbrzu Monzu donio dosad najmanje stražnje krilo koje smo posljednjih godina vidjeli u Formuli 1 kako bi na dugim pravcima imali dovoljno veliku brzinu.

Iako je Renault 2016. napravio veliki korak naprijed, i dalje zaostaju za Mercedesom i Ferrarijem pa Red Bull mora koristiti manje downforcea ukoliko želi biti dovoljno brz u odnosu na konkurenciju.

Već smo u Belgiji vidjeli prilično ekstremnu inačicu stražnjeg krila (slika dolje) s kraćim donjim i gornjim elementom i manjim napadnim kutem gornjeg elementa, a i bočne ploče imale su manje horizontalnih proreza (samo dva duga proreza). Također, krilo je zadržalo dugi vertikalni prorez na samom početku bočnih ploča.

Krilo za Monzu ekstremnije je u svakom pogledu u odnosu na već ionako ekstremno krilo iz Spa.

Glavni element je kraći (vidljivo po tome gdje počinje u odnosu na početak bočnih ploča), kao i gornji element koji je postavljen pod manjim napadnim kutem, a drukčije su i bočne ploče koje uopće nemaju već uobičajene horizontalne proreze koje na tom mjestu na raznim bolidima viđamo više od deset godina.

Također, nestali su i veliki vertikalni prorezi na početku bočnih ploča. Jedini što su zadržali su dva proreza na dnu bočnih ploča.

Red Bull je blago izmijenio i DRS mehanizam koji je sada nešto uglađenijeg profila i sada se nalazi na samom donjem elementu umjesto iznad gornjeg.

Ovakvo krilo proizvodi puno manje downforcea, ali i izaziva manje otpora zraka što je ključno za stazu poput Monze. Osim toga, činjenica da se Red Bull usudi koristiti ovako ekstremno stražnje krilo dovoljno govori o učinkovitosti njihove podnice i difuzora koji proizvode više downforcea od konkurencije.

Red Bull RB12 TAG Heuer Belgian GP F1 2016 under engine cover rear wing Foto Auto Motor und Sport
Red Bullovo stražnje krilo za VN Belgije
Učitaj još iz Tehnika - vijesti

Odgovori

1 Komentar na "Red Bull s ekstremno malim stražnjim krilom"

Sortiraj od:   najnovijeg | najstarijeg | s najviše glasova
FerrariHR
Pretplatnik

Aero paket im je uvik bio jača strana.

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari pokazao novo stražnje krilo i pokrov motora

Ferrari je donio novi aerodinamički paket za svoj SF1000 u Barcelonu koji uključuje novo s…