Red Bullov šef F1 momčadi Christian Horner kaže da je njegova momčad spremna protestirati protiv stražnjega krila na Mercedesovom bolidu F1 W12 ukoliko svjetski prvaci budu koristili stražnje krilo koje se savija i koje su koristili na posljednjih nekoliko utrka na kojima su imali jasnu prednost u brzini na pravcu.

Red Bull sumnja da se kod Mercedesa savija stražnji rub donjega elementa stražnjega krila, što se teško vidi s onboard kamera na bolidima, ali da im to donosi značajno manji otpor zraka pri velikim brzinama.

Kad se gornji rub donjega elementa savije prema dolje njegov nagib se smanjuje, razmak između elemenata se povećava, poput obrnutoga mini DRS sustava, a time se smanjuje otpor zraka, što je posebno izraženo pri velikim brzinama.

Postoji minimalni i maksimalni razmak između gornjega i donjeg elementa stražnjega krila dok je DRS deaktiviran i aktiviran, a Mercedes uspješno zadovoljava ta pravila na statičkim testovima odnosno dok bolid miruje i dok ga se opterećuje silama propisanim u pravilniku.

Ali pri velikim brzinama, primjerice pri većim od 250 km/h, sile su višestruko veće nego na statičkim testovima i tu momčadi vide mogućnost da krilo dizajniraju tako da se savija pod velikim opterećenjem kad je to najvažnije, pri velikim brzinama na pravcima.

FIA je postrožila pravila oko fleksibilnosti krila uoči VN Francuske, kad je šest momčadi, uključujući Red Bull, moralo doraditi strukture svojih stražnjih krila kako bi smanjili savijanje, ali Red Bull vjeruje da je Mercedes pronašao način kako postići savijanje uz prolazak novih, strožih testova, upućujući na tragove koje je krilo pomicanjem ostavilo na bočnim pločama (slika dolje).

2021 Qatar GP Mercedes F1 W12 rear wing marks (Photo: F1-Fanatic – Mercedes / Daimler, edited by MAXF1net )

“Hoćemo li protestirati? Da, apsolutno, ako vjerujemo da bolid nije u skladu s pravilima,” rekao je Horner za Sky Sports F1.

“Brzina na pravcu koju smo vidjeli u Meksiku i Brazilu…mislim da su svi vidjeli da Brazil nije bila normalna situacija.”

“Da, znamo da novi Mercedesov motor dolazi s boljim performansama, ali kad imate 27 km/h veću brzinu i vidite tragove [savijanja] na bočnim pločama stražnjega krila koje dolaze od stražnjega krila koje se savija…”

“Vrlo nam je jasno što se događa,” rekao je Horner, čija momčad ima puno iskustva sa savitljivim krilima za koja su ih optuživali od 2010.

“Naravno, to na što se referiram je na FIA-i da se pobrine da su bolidi u skladu s pravilima. Ako nisu, možete protestirati ako vjerujete da protivnici nisu unutar pravila.”

“Ako ga vidimo na bolidu ovdje [u Katru], protestirat ćemo,” rekao je Horner za Mercedesovo savitljivo stražnje krilo.

“Pratit ćemo situaciju, zaista će ovisiti što se dogodi ovoga vikenda. Ne odnosi se to samo na ovu stazu jer mislimo da će biti još izraženije na stazama koje dolaze.”

“Siguran sam da je Mercedes posvetio ogromnu pozornost našem bolidu tijekom sezone i mi činimo isto. A očito je da su ulozi visoki i puno je toga u igri. Kao što sam rekao, samo se želimo pobrinuti da igramo u istim uvjetima.”

Posljednje dvije utrke sezone voze se na superbrzoj uličnoj stazi u Džedi i u Abu Dhabiju, koji je u F1 kalendaru od 2009.

2021 Qatar GP Hamilton Mercedes rear wing zoom Photo Daimler
Stražnje krilo na Mercedesu F1 W12 na VN Katara 2021. (Photo: Daimler)
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappenovi potezi su ‘preko granice’ – Hamilton

Lewis Hamilton kaže da se u trkaćoj karijeri još nije susreo s vozačem poput Maxa Verstapp…