2022-Spanish-GP-Vips-Red-Bull-Photo-Red-Bull-Edited-by-MAXF1net.jpg

Red Bull je suspendirao svoga testnoga i rezervnoga vozača Jurija Vipsa zbog rasističke uvrede koju je mladi vozač koristio tijekom prijenosa uživo za vrijeme igranja video igre, a momčad je najavila ‘punu istragu’ spomenutoga incidenta.

Vips je danas prenosio uživo kako sudjeluje u video igri i pritom koristio rasističku uvredu, a F1 momčad Red Bulla, za koju je estonski vozač vezan kao testni vozač i član juniorskoga programa, odmah je reagirala i objavila da ga privremeno suspendiraju.

“Red Bull Racing suspendirao je juniorskoga vozača Jurija Vipsa od svih dužnosti s trenutnim učinkom dok čekamo rezultate pune istrage incidenta,” stoji u priopćenju.

“Kao organizacija osuđujemo zlostavljanje bilo kakve vrste i imamo nultu toleranciju prema rasističkom jeziku i ponašanju unutar naše organizacije.”

Vips se putem svoga Instagram profila ‘bezrezervno ispričao’ za uvredljiv govor koji je koristio tijekom prijenosa uživo.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jüri Vips (@juri_vips)


“Ovaj jezik je u potpunosti neprihvatljiv i ne opisuje vrijednosti i principe do kojih držim,” napisao je Vips.

“Duboko žalim zbog svojih akcija i to nije primjer koji želim postaviti. Surađivat ću s istragom u potpunosti.”

Vips je debitirao u Formuli 1 tijekom ovogodišnje VN Španjolske kada je nastupio na prvom slobodnom treningu, a trenutno je i aktivni vozač Formule 2 u kojoj vozi za Hitech Grand Prix.

Estonac se nalazi na sedmom mjestu u poretku vozača, a na prošloj utrci u Bakuu se razbio četiri kruga prije kraja dok se nalazio na vodećoj poziciji.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA odgađa mjere za kontrolu poskakivanja

FIA je uoči početka desetoga vikenda sezone u Velikoj Britaniji potvrdila da zasad odgađaj…