2022 Russell Mercedes F1 W13 radical new sidepods zeropods braking zone Photo Daimler Edited by MAXF1net

Red Bullov šef F1 momčadi Christian Horner smatra da je Mercedesov dizajn bočnih stranica potpuno legalan i hvali njihovu inovativnost koju su pokazali hrabrim dizajnom, a kaže da će se brzina pokazati tek s vremenom budući da na testiranjima nitko ne pokazuje pravu snagu.

Mercedes je u četvrtak u Bahrainu pokazao radikalni dizajn bočnih stranica koje su značajno sužene u gornjem dijelu, s vrlo uskim usisnikom za hladnjake, a gornja bočna sigurnosna struktura umotana je u aerodinamički profilirani horizontalni element na kojem se nalaze jednako zanimljivi retrovizori.

Mercedesovo rješenje izazvalo je veliko zanimanje kod svih momčadi, uključujući Red Bull, a neki njemački mediji prenijeli su Hornerovu izjavu da je Mercedesov dizajn potencijalno ilegalan i da bi mogao izazvati proteste.

Horner i Red Bull ubrzo su demantirali takve izjave, a Horner kaže da nema sumnje u legalnost Mercedesova rješenja.

“Mislim da je zanimljivo i jako inovativno to što je Mercedes smislio, prilično je drukčiji koncept od onoga što smo mi i ostali slijedili,” rekao je Horner.

“To pokazuje kreativnost, čak i unutar vrlo ograničavajućih pravila u Formuli 1. Je li to pravi put pokazat će vrijeme.”

“U Formuli 1 uvijek postoji konvergencija što se tiče filozofija dizajna, ali ono što je dobro je kad dobijete prazan list papira onda dobijete i deset različitih intepretacija. Mercedesova je prilično ekstremna.”

“Mislimo li da je legalna ili ne, da, apsolutno jest, čini se da zadovoljava sva pravila, citirani smo za komentare koje nismo dali. Što se nas tiče, Mercedesov bolid izgleda kao da zadovoljava sva pravila, jednostavno ima drukčiju interpretaciju.”

“Nije na nama da sudimo, FIA ima pristup svim nacrtima, dizajn poput toga sigurno je prijavljen puno ranije.”

“Koncept je zanimljiv i radikalan. Je li brz ili nije? Vrijeme će pokazati, ali što se tiče legalnosti to je FIA-ina stvar.”

2022 Russell Mercedes F1 W13 radical new sidepods zeropods braking zone Photo Daimler Edited by MAXF1net
2022 Russell Mercedes F1 W13 radical new sidepods zeropods braking zone Photo Daimler Edited by MAXF1net
Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ricciardo mijenja de Vriesa od VN Mađarske

Daniel Ricciardo dobit će novu priliku u Formuli 1 već od iduće utrke u Mađarskoj nakon št…